2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Rendőrök mentették ki a megáradt folyó fogságából

Egy Hernádon vízitúrázó, lett állampolgárságú férfit mentettek meg a hívásfogadó központ közreműködésével a rendőrök, akinek sátrát a megáradt folyó reggelre teljesen körbekerítette. A miskolci 112-es Hívásfogadó Központba 2014. május 17-én 8 óra 18 perckor segélykérő telefonhívás érkezett. A telefonáló oroszul beszélt, ezért vele a Hívásfogadó Központ egyik oroszul is tudó munkatársa vette fel a kapcsolatot.

A segélykérő elmondta magáról, hogy lett állampolgár és kenus túrájának egyik pihenőjeként előző este a Hernád partján, Zsujtánál sátorozott le, de reggelre olyan hirtelen megáradt a folyó, hogy a víz teljesen körbevette, az erős sodrás miatt pedig már nem tud kimenekülni.

A bejelentést követően s Hívásfogadó Központ munkatársa, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjának ügyeletese a segélykérővel, illetve a helyszínre irányított járőrökkel folyamatosan tartották a kapcsolatot. Az azonnali, gyors reagálás eredményeként Zsujta határában az ártéren, egy szalmakazal tetején az egyenruhások épségben megtalálták a 46 éves lett férfit.

A rendőrök időközben értesítették a katasztrófavédelem munkatársait is, akikkel 12 óra 40 perckor kimentették a túrázót, így annak az „árvízi kalandot” különösebb sérülés nélkül sikerült megúsznia.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek