2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Rekord jegyeladásokkal indult a Hegyalja Fesztivál

Rekord jegyeladásokkal indult a Hegyalja Fesztivál

Rekord jegyeladásokkal indult a Hegyalja FesztiválRekordszámú jegy kelt el a 10. Hegyalja Fesztiválra, a szervezőknek Tokajban már a pótkempinget is bővíteniük kellett. A tízéves Hegyalja felhozatalának színvonalát mi sem jelzi jobban, mint hogy már a fesztiválnyitás előtti napon hosszú sorok kígyóztak a bejáratnál. „Öt éve nem fordult elő, hogy bővítenünk kellett a pótkempinget, idén azonban olyan nagy az érdeklődés, hogy már a nyitónap előtt újabb szálláshelyek kialakítására volt szükség” – mondta Bukovinszky Béla, a rendezvény egyik szervezője, hozzátéve: körülbelül 70-75 ezer látogatóra számítanak idén az öt nap alatt.

A Hegyalja Fesztivál azonban nemcsak a látogatók számát tekintve lesz különleges, a rendezvény ugyanis már a nyitónapon átállt tiszta áram fogyasztására: szerdán 22 óra 4 perctől az esemény minden elektromos berendezése a közeli Felsőzsolca határában működő Cervantes szélerőmű által termelt árammal működik. Emellett a jubileumi születésnapját ünneplő programsorozaton – a zöld fesztiválozás jegyében – minden eldobható pohár és tányér is a természetben lebomló anyagból készült.

A Hegyalja Fesztivál szerdán este a 20 éves Tankcsapda, valamint a Kispál és a Borz koncertjével nyitotta meg kapuit. A nyitónapon zenélt a Bëlga, de a Pokolgép és a Korai Öröm is részt vett a hangulat megalapozásában. Külföldi fellépőkből sincs hiány: a nyitónapon a Kataklysm és a Death Angel adott koncertet.

Jön még Adam Freeland, a Transglobal Underground, a Machine Head, valamint a Faithless, amelynek repülőgépe pénteken délelőtt landol, és amely a magyar közönségnek először a Hegyalján ad ízelítőt ősszel megjelenő új nagylemezből.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek