2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Azért, hogy az orvos mindent rendben találjon, - avagy az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésének szabályai 2010. évben

RangAdó 2. – Március végén Szuperdöntőt vív a legjobb négy

RangAdó 2. - Március végén Szuperdöntőt vív a legjobb négyLezajlott a RangAdó 2. országos döntője pénteken, ahol a Hatvani Középiskola Széchenyi István Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolájának Lázadók nevet viselő ötfős társulata, Lukács Bernadett, Malek Anett, Kómár Nikolett, Fekete Viviána és Horváth Nikoletta igazán szoros küzdelemben az ország ötödik legeredményesebb csapata lett.

Az APEH középiskolásoknak indított vetélkedőjének pénteken tartott országos döntőjében – a Kiemelt Adózók Igazgatóságán – a hét régió egy-egy győztese mérkőzött meg. A március 27-én, az MTV műsorán is nyomon követhető Szuperdöntőben a négy legjobb versenyez. A vetélkedő végső fináléjába budapesti, hajdúszoboszlói, szegedi, valamint komáromi csapatok jutottak be.

A pénteki „összecsapáson” a hét csapat totózott, igaz-hamis feleletválasztós feladatot oldott meg, a házi feladatként kapott és otthon kitalált „adós vicceket” adták elő játékos formában, összemérték ügyességüket a „tabu” nevű játékban, illetve számot adtak arról, mennyire ismerik az adótörvényeket, és hogyan igazodnak el a pénzügyek rendszerében.

„Az adózás közös ügyünk” gondolat jegyében meghirdetett RangAdó 2-re az ország 250 középiskolájának csaknem 500 csapata jelentkezett. Az 5 fős csapatok 3 internetes fordulóban vettek részt, majd a legeredményesebbek a regionális fordulókon mérték össze tudásukat, ahonnan régiónként 1-1 csapat került be a vetélkedő országos döntőjébe.

Az APEH második alkalommal meghirdetett középiskolai vetélkedőjének a célja az volt, hogy bővítse a középiskolások adótudatosságát. A vetélkedő kérdései között adózástörténeti érdekességek, alapvető adózási tudnivalók, az adózók jogai és kötelességei szerepeltek.

 

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek