2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Ránézésre rendben

Ránézésre rendbenRánézésre, szemből már rendben az augusztus 15-ei tragikus tűzben kiégett bérház, ugyanis elkészült az utcafront felőli homlokzat felújítás, az emberek lelkében azonban nem hegednek a sebek.

A panelprogram keretében a két lépcsőházas bérház homlokzat két éve felújító cég elkészült a Középszer utcai bérház utcafrontjával. Miután lebontották az állványokat kiderült, hogy egy árnyalattal világosabb színt kapott a javítás, s vele együtt az épület egész közepe. Ezzel mint egy emlékeztetnek a nyári tragédiára. Aki a környéken jár, már messziről szemet szúr számára a bérház, amely az Avas szomorú jelképévé várt az elmúlt hónapokban. A munka azonban ezzel nem ért véget, hiszen a hátsó, hegy felé eső oldal burkolata is súlyosan megsérült, fel is állványozták már, s dolgoznak rajta. Közben a lépcsőház megsérült ablakait is ki kell cserélni. Szeretnének végezni, még a tél beállta előtt.
Közben azonban a bérházon belül is zajlik az élet, vagyis a lakók döntő többsége nem fogadta el a tűzvizsgálati jelentést, s fellebbezést nyújtottak be ellene. A tragédiában családját vesztett férfi se nyugodott bele a történtekbe, a részletek tisztázására új vizsgálatot kért. A hivatalos út szerint azonban a meglévő dokumentációk alapján dönt majd a másodfokon eljáró megyei katasztrófavédelmi igazgató.
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek