2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

„Nagy Kálmán országgyűlési képviselő nem támogatja a miskolci villamosvonal fejlesztését”

… címmel az alábbi sajtóközlemény érkezett szerkesztőségünkhöz a miskolci  Városházáról:

„Az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács pénteki ülésén Dr. Nagy Kálmán Fidesz-KDNP-s miskolci országgyűlési képviselő, nem támogatta a „Miskolc Észak-Déli villamosvonal kialakítása és az elővárosi villamos közlekedés fejlesztése Miskolcon és térségében „ projekt előkészítésére szóló előterjesztést. Emiatt a testület nem tárgyalta ezt a napirendi pontot. Káli Sándor Miskolc polgármestere szerint érthetetlen a kormánypárti képviselő viselkedése, hiszen itt egyenlőre egy előkészítési folyamatról van szó. Miskolc polgármestere ezúton is kéri Dr. Nagy Kálmánt, hogy gondolja át a most meghozott döntését, és ne hátráltassa Miskolc tömegközlekedésének fejlesztését.”

Nagy Kálmán /Fidesz-KDNP/ képviselő pontosan az érintett déli városrész országgyűlési képviselője, így telefonon érdeklődtem, hogy mi az oka álláspontjának?
– Szó sincs arról, hogy ne támogatnék egy ilyen nagy volumenű fejlesztést, hiszen minden olyan projektet támogatok ami a térség fejlődését szolgálja, még akkor is, ha ez majd csak egy jóval későbbi időszakra szóló elképzelés. Azt gondolom viszont, hogy az az előterjesztés amely a fejlesztési tanács elé került, jó lelkiismerettel nem támogatható. Elsősorban azért mert közel egy milliárd forintba kerülne, s ezt túlzásnak tartom. Másodsorban azért sem, mert egy ekkora volumenű döntésnél nagyon fontos az, hogy széles körű konzultáció előzze meg a tervezést. Egyébiránt ez nem egy mai ötlet, hiszen a ’90-es évektől felszínen lévő téma a város Észak-déli közlekedésfejlesztése, s bizony el kell mondanom, hogy láttam már e tervnél sokkal jobban előkészítettet is, ugyanebben a témában. Tehát le kell szögezem még egyszer, a fejlesztést igen, de a rosszul előkészített előterjesztést nem támogatom.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…