2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Pusztított a vihar

Keddről szerdára virradó éjjel Miskolc környezetében erős viharzóna vonult végig. Szerda délig óráig az összes bevethető felszereléssel eszközzel 51 káresetnél segítettek a miskolci tűzoltók. A viharos szél miatt a legtöbb jelzés Bükkszentlászló, Bükkaranyos, Emőd Nyékládháza, Harsány, Alsózsolca településekről, valamint Miskolc avasi, és martinkertvárosi területéről érkezett. Az éjszaka jórészt fakidőléseknél kellett kárelhárítási munkákat végezni, melyek utakat torlaszoltak el, villanyvezetékeket rongáltak, háztetőkre dőltek, ablakokat törtek be, és összesen 9 járműben okoztak sérüléseket. A kora hajnali óráktól egyre több és jelentősebb épületkárról is értesültünk.

A legjelentősebb épületkár Emődön keletkezett, ahol egy lakóház tetőszerkezete rongálódott meg életveszélyesen, míg Miskolcon a Dessewffy utcában egy kidől fa két személyautót is maga alá temetett. Bükkszentlászló előtt több fa dőlt ki, emelőkosaras jármű segítségével hárítottuk el a veszélyhelyzetet. A munkálatok alatt a bevezető utat teljesen le kellett zárni, szünetelt a buszközlekedés is.
fotó:miskolc.langlovagok.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…