2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Pro és kontra, tüntetés a BÉM-nél

Pro és kontra, tüntetés a BÉM-nélA Miskolc határán lévő BÉM működése ellen évek óta küzd a Sajóvölgye Környezetvédelmi Egyesület, akik szerint vége a türelemnek. A térség lakóinak elege van a bűzből, a füstből.

Néhány hónappal ezelőtt,2009 júliusában, A FIDESZ sajtótájékoztatóján tényként közölte Illés Zoltán, hogy Üröm és Csókavár térségéből olyan gázgyári iszapokat szállítanak ide, egy megegyezés értelmében, amelynek nemcsak a kéntartalma nagy, hanem minden olyan aromás szénhidrogén is található benne, amelynek égetésével rákkeltő anyagok keletkeznek. A jelenlegi alkalmazott technológia képtelen ezen anyagok szűrésére, s, nincsenek olyan korszerű zsákos porszűrők, amelyek csökkentenék a porkibocsátást és nincsenek füstgáz-mosó berendezések sem.  Most a környezetvédőktől néhány méternyire a gyári dolgozók is tüntettek, féltve a munkahelyüket.

 

Szerintük a cég betartja a környezetvédelmi előírásokat és hazugságnak tartják a vádakat.A Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség megállapította, hogy nem kerül a levegőbe a megengedettnél több káros anyag.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…