2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Petíciót adtak át a szikszói árvízkárosultak nevében

Több mint háromszáz szikszói árvízkárosult család tagjainak aláírásával ellátott petíciót adott át Füzesséri József polgármester a fővárosi Kossuth téren az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársának. A petícióval és egy ajándéknak szánt kecskével tiltakozásként vonult a Parlament elé az árvíz sújtotta Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település polgármestere és az árvízkárosultak egy képviselője, mivel szerintük a kormány kihagyta településüket azok közül, amelyek állami segítséget kapnak az árvíz okozta károk enyhítésére.
Ambrusz József, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főosztályvezetője vette át a petíciót, amelyet – mint mondta – továbbítani fog a címzettnek, azaz a miniszterelnöknek. A polgármestert arra kérte, hogy a kecskét állategészségügyi szempontok miatt „vigye haza (az állat) édesanyjához”.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) csütörtökön az MTI-vel azt közölte: Szikszót ugyanolyan feltételekkel támogatja a kormány az árvíz utáni helyreállítási munkákban, mint minden más érintett települést. Az államtitkárság alaptalannak nevezte a polgármester támadását, amely szerintük minden bizonnyal a közelgő önkormányzati választási kampánnyal is magyarázható.

Füzesséri József polgármester szerdán azt közölte: petíciójukra szeptember 1-jéig várják az érdemi választ. Ha ezt nem kapják meg, akkor a szikszói árvízkárosultak nemzetközi bíróságon kívánják érvényesíteni az igazukat.(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek