2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Pénteken Miskolcról jelentkezik az M1 Országjárás stábja

Az M1 közszolgálati csatorna júniusban indított új rovata vidéki helyszíneket, kulturális eseményeket mutat be, segítve ezzel a belföldi turizmus erősödését. A Ma reggel című műsorban látható Országjárás élő vidéki kapcsolással szólaltat meg helyi szakembereket, kezdeményező közösségeket, közéleti személyiségeket. Pénteken a stáb Miskolcra látogat.

Minden reggel negyed 8-kor élőben vidékre kapcsol az M1 Ma reggel című műsora. A negyedórás, interjúkkal, bejátszásokkal tarkított műsor több céllal indult. Bemutatni Magyarország vidéki városait, térségeit, segíteni a belföldi turizmust, megismertetni kulturális, közösségi kezdeményezéseket, és informálni a vidéki Magyarország életéről.

Pénteken Miskolcról, a diósgyőri várból jelentkezik az Országjárás: szerencsére éppen akkor tartózkodik ott Nagy Lajos király és udvartartása, köztük Sára néne, a diósgyőri vár boszorkánya is. Velük beszélgetünk az udvari életről és bepillanthatunk egy kicsit az apródok, a várnép és a bajvívók életébe és a fegyverfogatás tudományába is.

Július elején a diósgyőri várban rendezték meg a Borsodi Fonó Folkfesztivált, amelyet most mindenkinek megmutatunk, miközben igazi borsodi zenét szolgál fel nekünk Barsi Csaba és az Agyagbanda. Csöbör Katalin és Sebestyén László országgyűlési képviselőkkel beszélgetünk a nemrég átadott selyemréti strandról és a diósgyőri vár használhatóságáról. Miskolc új villamosairól és a fogadásukra szervezett ünnepségről is beszámolunk. Kiss Gábor alpolgármesterrel pedig a miskolci programkínálatról beszélgetünk, szóba kerül a BartókPlusz Operafesztivál, a XIV. Középkori Forgatag, a Bükki Vadas-Boros Nap és a CineFest is.

 

Országjárás – minden hétköznap reggel 7.15-től az M1 Ma reggel című műsorában.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek