2024. 08. 20. kedd

István
1 EUR 393 HUF
1 GBP 461 HUF

Partneri találkozó és paktumszerződés

Hárommilliárd forintos foglalkoztatási program indul Miskolcon. A projektet az önkormányzat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatallal és a Miskolc Holding Zrt-vel konzorciumban valósítja meg.

2017. március 9-én Városháza Közgyűlési termében a konzorciumi tagok partneri találkozót szerveztek, amelyen megalakították Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programjának Paktumszervezetét. A Paktumszervezet elnöke Szélyes Domokos gazdaságfejlesztésért felelős polgármesteri biztos, alelnökei: Lórántné Orosz Edit, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője és Bihall Tamás, a BOKIK elnöke.
A paktum az elfogadott foglalkoztatási stratégia mentén a valós munkaerőpiaci keresleten és kínálaton alapuló foglalkoztatási programot valósít meg, melynek társadalmi-gazdasági jelentősége, hogy a térség meghatározó vállalatai, a foglalkoztatási paktum partnerei új, megfelelően képzett munkaerőhöz jussanak.
A foglalkoztatást elősegítő projekt többek között az 50 év felettiek, a pályakezdők, az alacsony iskolai végzettségűek, a munka világába visszatérő kismamák, a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek, a megváltozott munkaképességűek munkába állását segíti.
Miskolc Foglalkoztatási Paktum Programja a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg, az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában 2016. szeptember 1 és 2021. június 30-a között.
A projekt összköltségvetése 2,943 milliárd forint, a támogatás mértéke a projekt költségvetésének 100%-a.
A projektet az önkormányzat konzorciumban valósítja meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatallal és a Miskolc Holding Zrt.-vel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Autós trafik
Hétvégén sem lehet. Autóból sem. Zárjegy nélkül meg végképp nem. Egy házaspárt értek zugárusításon az érdi piacon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) B…