2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Párbeszéd a közműrákötésekről Herbolyán

Kazincbarcika – Újabb szakaszához érkezett az Európai Unió által támogatott szociális város-rehabilitációs projekt.

Ismét lakossági fórumot tartottak Herbolya-Régi telep városrészén, ahol Klimon István alpolgármester a közműrákötésekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat ismertette.
A 2011 márciusában kezdődött beruházás építő és infrastrukturális szakasza befejeződött. 661 méter ivóvízvezeték és 625 méter szennyvízcsatorna épült meg, most pedig az ezekre történő lakossági rákötések következnek.
A lakossági fórum elején Klimon István alpolgármester gyorsan leltárba szedte, hogy milyen fejlesztések történtek a területen az elmúlt időszakban. Arról is tájékoztatta a közel 50 érdeklődőt, hogy rövidesen Dr. Rácz Zsigmond háziorvos is elkezdi rendelését a városrészen, heti 1 alkalommal és elsősorban szűrővizsgálatokat fog végezni a lakosság körében.


Önkormányzati támogatással

A több mint 400 millió forintos Európai Uniós támogatással folyó beruházás keretében tehát új ivó- és szennyvízhálózat épült, továbbá a régiek cseréje is megtörtént – mondta Klimon István, majd hozzátette: az átkötések egy része még hátra van, utána viszont a régi vezetéken megszüntetik a szolgáltatást és már csak az új hálózatot lehet majd használni.
A tények után teljes körű tájékoztatást nyújtott arról, hogy a lakossági rákötések milyen feltételek mellett és hogyan zajlanak majd. Mint mondta: az önkormányzat már jóval korábban döntött arról, hogy az idei esztendőben, a pályázat keretében történő közműrákötések anyagköltségét állja. Ennek technikai folyamatáról, a lakossági feladatokról és kötelezettségekről, továbbá a szolgáltató által vállalt kedvezményekről is részletesen tájékoztatta a lakókat. Kiemelte, hogy az ivó-és szennyvízvezetéket együtt kell csinálni, s mindenkinek fontos, hogy lépjen ez ügyben, hiszen az állam által tízszeresére növelt talajterhelési díj komoly terheket róhat a családokra.
A tájékoztatás mellett folyamatos párbeszéd zajlott, hiszen a lakók által felvetett kérdésekre, problémákra is választ adott az alpolgármester és Pétervári György, a terület helyi önkormányzati képviselője.
Kristonné Sipos Ágnes, a Polgármesteri Hivatal pályázati koordinátora kérdőívek kitöltésével mérte fel ismételten a lakossági igényeket, ezek összesítése után újabb szakaszába lép a herbolyai projekt.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…