2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
Pályázati dömping Kazincbarcikán

Pályázati dömping Kazincbarcikán

Pályázati dömping KazincbarcikánTizennyolc városi fejlesztési pályázat tervezésére hagyott jóvá 60 millió forintot Kazincbarcika Önkormányzata a mai, július 22.-ei  rendkívüli testületi ülésen. Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere arról beszélt, az eddigi pályázati sikerek azt mutatják, jó úton jár a városvezetés akkor, amikor a gazdálkodáskor a fő célként a stabilitást és a pályázati önrészek biztosítását tűzték célul.

Az elmúlt időszakban legalább 3 milliárd forint pályázati sikerről számolhatott be Kazincbarcika Önkormányzata. Teljes városrészek, iskolák, óvodák, utak, orvosi rendelők újulnak meg európai uniós források segítségével. A szerdai rendkívüli testületi ülésen 60 millió forintot különített el az önkormányzat az új pályázatok megtervezésére.

Elkészítik kilenc városi játszótér tervét, Kazincbarcika Összevont Óvodák Alsóvárosi Körúti és Kertvárosi Tagóvoda infrastrukturális fejlesztése engedélyezési és kiviteli tervét, az Építők Úti Tagóvoda infrastrukturális fejlesztése engedélyezési és kiviteli tervét. Elkészül a Május 1. u. 2. sz. alatti orvosi rendelő felújításának kiviteli terve. Megtörténik a Herbolyai – Tardonai összekötő útépítés korszerűségi felülvizsgálata.

Ebből a pénzből készül még el a Csokonai Úti Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése kapacitásbővítés engedélyezési és kiviteli terve, a Pollack Mihály Úti Bölcsőde rekonstrukció engedélyezési és kiviteli terve, a Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskola infrastrukturális fejlesztésére kiviteli terv, a Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskola akadálymentes vizesblokk és portál csere kiviteli terve

Ingatlan cseréről is döntöttek a képviselők. Kazincbarcika Önkormányzata az elmúlt időszakban sikeresen pályázott a Kazincbarcika Herbolyai városrész közösségi ház projektre, amelynek megvalósításához szüksége van a Szalézi Szent Ferenc Társasága (Don Bosco Szalézi Társasága) és a Don Bosco Általános Iskola, Szakiskola, Középiskola és Kollégium tulajdonában lévő területekre. A Szalézi Szent Ferenc Társasága (Don Bosco Szalézi Társasága) pedig szerette volna kibővíteni a Don Bosco Általános Iskola, Szakiskola, Középiskola és Kollégium Május 1 úti intézményének udvarát, amely az önkormányzat tulajdonában van. Így a megoldásnak az ingatlan csere ügylete bizonyult a legjobbnak. Az ingatlancsere után a Május 1 úti intézményben még jobb körülmények között fejlődhetnek a hátrányos helyzetű diákok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek