2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Óvodák, iskolák felújítása fejeződött be Miskolcon

MEGÚJULT AZ ESZTERLÁNC NÉPHAGYOMÁNYŐRZŐ ÓVODA
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda energetikai fejlesztése” című projektje keretében az Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda épületének energetikai fejlesztését valósította meg.

Megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda a Hadirokkantak útja 14. szám alatt. A felújítás során a homlokzati falak és a zárófödém utólagos hőszigetelést kaptak, illetve modern, a mai energetikai előírásoknak megfelelő, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókat építettek be. Megújították az épület fűtési rendszerét, a tetőn pedig napelemes rendszert alakítottak ki.

Az energetikai célú korszerűsítésnek köszönhetően a mai igényeknek megfelelő energiafogyasztású épület jött létre, amelyben a megújuló energiaforrások jelentős részben fedezni tudják az óvoda saját energiaszükségletét. A korszerűsítés hozzájárul Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának azon céljához, hogy csökkentse a közintézményei által felhasznált energiát, ezzel a városban kibocsájtott üvegházhatású gázok mennyiségét.

Az Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda felújítása augusztus 25-én befejeződött, így a gyermekek már a megújult intézményben kezdhetik meg a 2017/2018-as nevelési évet.
A projekt 100 %-os mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 105 152 263 Ft.

BEFEJEZŐDÖTT A SZABÓ LŐRINC ÁLTALÁNOS ÉS NÉMET KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ISKOLA
ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola energetikai fejlesztése” című projektje keretében a Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola épületének energetikai fejlesztését valósította meg.

Megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola a Vörösmarty utca 76. szám alatt. Az iskola fizikai akadálymentesítése érdekében a bejáratnál akadálymentes rámpát alakítottak ki, kiépítettek két burkolt felületű mozgássérült parkolót, a földszinten pedig egy akadálymentes mosdó áll rendelkezésre.
A felújítás során a zárófödém és a homlokzati falak utólagos hőszigetelést kaptak, az épület tetején pedig napelemes rendszert alakítottak ki. Az iskolaépületbe a jelenlegi energetikai előírásoknak megfelelő, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókat építettek be.
Megújították az épület fűtési és szellőztetési rendszerét: a korábbi fűtési rendszert elbontották, és teljesen új gerinchálózatot alakítottak ki, amely szabályozható, korszerű radiátorokon keresztül adja le a helyiségek fűtéséhez szükséges hőenergiát.
A beruházásnak köszönhetően az energiafelhasználás szempontjából takarékosabb, és a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület jött létre, amely a megújuló energiaforrások hasznosításával fedezni tudja saját energiafelhasználásának jelentős részét. Az épület korszerűsítése hozzájárul Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának azon céljához, hogy csökkentse a közintézményei által felhasznált energiát, ezzel a városban kibocsájtott üvegházhatású gázok mennyiségét.

A Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola korszerűsítése augusztus 25-én fejeződött be, így a gyermekek már a megújult intézményben kezdhetik meg a 2017/2018-as tanévet.
A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfi-nanszírozásával valósult meg. A 100 % intenzitású támogatás összege bruttó 364 518 375 Ft volt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek