2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

„Otthonunk Miskolc”

…címmel sajtótájékoztatót tartottak ma Miskolcon, az idén februárban indított gyakornoki program eredményeiről és tapasztalatairól.
Decemberben lezárul a februárban indított Otthonunk Miskolc! című gyakornoki program .Az országban egyedülálló projekt célja az, hogy biztos megélhetést és jövőt kínáljon  a Miskolci Egyetem legtehetségesebb hallgatói számára a város intézményeiben és cégeinél. Így szeretnék ösztönözni  a fiatalokat, hogy városunkban maradjanak.

A hallgatók a gyakornoki program alatt bruttó 60 ezer forintot kapnak és jövőt is kínálnak nekik., hiszen ott kapnak munkalehetőséget, ahol hiány mutatkozik, vagy van hamarosan nyugdíjba vonuló munkatárs, és az utánpótlást meg kell oldani.

Az Otthonunk Miskolc! gyakornoki program DR. Kriza Ákos polgármester kezdeményezésére, a Miskolc Holding Zrt. szakmai felügyelete alatt, a Miskolci Egyetem korábbi rektorával, Patkó Gyulával megkötött megállapodás alapján, 2013. február 11-én indult. A program ötletgazdája és szakmai vezetője Zárug Péter Farkas, a Miskolci Egyetem Politikatudományi Intézetének adjunktusa, rektori referens.
18-an csatlakoztak a gyakornoki programhoz. 11 hallgató a Polgármesteri Hivatalnál, 7-en a Miskolc Holding tagvállalatainál helyezkedtek el.
A programban résztvevők közül mostanra 4-en kaptak állást a Hivatalban, illetve a Holding vállalatainál, 8 hallgató folytatja a gyakornoki munkát decemberig.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek