2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Őszi menetrendi változások 2014. szeptember 1-től

2014. szeptember 1-től megkezdődik az iskolai tanév, befejeződnek a nyári szabadságolások, a magasabb utazási igényekhez igazodva életbe lép az őszi menetrend. Járataink a tavaly őszi menetrendhez hasonló sűrűségben fognak közlekedni, de a most véget érő nyári menetrendi időszak alatt történt módosításokkal és az utasok által kért apróbb módosításokkal korrigáltuk azokat. Az iskolai időszakban megnövekvő igényekhez igazodva a fontosabb változások:
•    Szeptember 1-től a reggeli és délutáni csúcsidőben a korábbi évek gyakorlatának megfelelően sűrűbben közlekednek a következő járataink: 1A, 3, 3A, 4, 6, 7, 16, 19-67, 29, 31Y, 32, 35, valamint az 1-es és 2-es villamosok.
•    Az egyetemisták utazási igényéhez igazodva szeptember 7-től, vasárnaptól indul az ME járat, szeptember 8-tól, az egyetemi szorgalmi időszak kezdetétől pedig ismét közlekedik a 22-es járat, melynek indulási időpontjait az órakezdésekhez igazítottuk.
•    Utaskérésre a 31Y viszonylaton az Avas kilátó végállomásról többlet indulási idők beépítésével biztosítjuk a Budapest felé induló Intercity vonatokhoz a csatlakozást.

Társaságunk szeptembertől újabb utasbarát módosításokat vezet be:
•    Az autóbuszmenetrendek mellett ősztől a villamosmenetrendbe is bekerültek a garantáltan alacsonypadlós járatok, hogy a mozgásukban korlátozott, nehezen mozgó utasaink számára lehetőséget biztosítsunk utazásaik megtervezésére, úti céljuk kényelmes és biztonságos elérésére.
•    Indul a valós idejű utastájékoztatás azokon a LED-es kijelzőkön, amelyek Miskolcon több mint 100 helyszínen kerülnek ki a megállókba, lefedve ezzel a város teljes villamos vonalát, számos autóbusz megállóhelyet és az autóbusz végállomásokat is.
•    A fejlesztésnek köszönhetően telepítésre kerültek új menetrend-tervező, szerkesztő szoftverek is, és egy új diszpécserszoftver, amellyel már a megállókban is elérhetővé válik a valós idejű SMS- és webszolgáltatás, valamennyi megállóhelyen lekérdezhetővé válik a menetrend szerint közlekedő járatok valós idejű érkezése az okostelefonokon is.
•    A nyári időszakban új típusú menetrend került ki a villamosmegállókba, amelyek már az adott megállóból történő indulási időt jelezik. Ennek az új menetrendnek az az előnye, hogy már nem kell számolgatni, hogy megtudjuk, mikor érkezik a járat a megállóba. Az ősz folyamán az autóbusz megállókban is fokozatosan megjelennek ezek az új típusú menetrendek, amelyek szintén az adott megállóból történő indulásokat tartalmazzák.
•    A fejlesztések során honlapunkat, a www.mvkzrt.hu oldalt is utasbarátabbá tesszük egy saját útvonaltervező modullal, amelyen járataink valós idejű helyzete is elérhető lesz.
Cserélődnek a szerelvények a villamosközlekedésben
Kérjük, hogy villamosainkkal ne megszokásból közlekedjenek, hiszen az új miskolci villamosok érkezésével az MVK Zrt. fokozatosan cseréli le a régi SGP és Tátra típusú járműveit a Skoda típusúakra. A járműcsere miatt előfordulhat, hogy a Vasgyárba nem csak SGP, hanem Tátra, vagy éppen Skoda típusú villamos fog közlekedni. Kérjük ezért, hogy felszállás előtt nézzék meg az érkező szerelvény viszonylatszámát, hogy azok milyen jelöléssel közlekednek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…