2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Országunkért, településeinkért, közösségeinkért az egyetértés és a szeretet reményében

Országunkért, településeinkért, közösségeinkért az egyetértés és a szeretet reményében

Országunkért, településeinkért, közösségeinkért az egyetértés és a szeretet reményében2009. június 10-20.
Nemzeti Zarándoklatunk formája, hogy településeink vezetőiként közösségeink élére állunk, magunkhoz vesszük jelképeinket és békés zarándoklattal 2009. június 10-én Pálházáról, 2009. június 11-én Komlóskáról, 12-én Ópusztaszerről, 13-án Pannonhalmáról, 17-én Balassagyarmatról gyalog elindulunk Budapestre.

Minden égtáj felől elinduló menet napi közel 30 kilométert tesz meg, áthaladva országunk településein és 2009. június 20-án mindannyian a fővárosban találkozunk.
Kérjük, hogy minél többen csatlakozzanak hozzánk az ország minden részéről, kelet felől, dél felől, nyugat felől és észak felől is.
Keleti útvonal: Pálháza – Sátoraljaújhely – Sárospatak – Komlóska – Bodrogkeresztúr – Miskolc – Budapest.
Szervezői: Köteles László Komlóska polgármestere, Lesovics Miklós Pálháza polgármestere, Májer József Bodrogkeresztúr polgármestere.
Déli útvonal: Ópusztaszer – Kecskemét – Budapest. Szervező: Szabó Gellért Szentkirály polgármestere.
Nyugati útvonal: Pannonhalma – Tata – Tatabánya – Bicske – Budapest. Szervezők: Lányi András Élőlánc Magyarországért elnökségének tagja, Végh László Sümeg alpolgármestere.
Északi útvonal: Balassagyarmat – Vác – Budapest. Szervező: Medvácz Lajos Balassagyarmat polgármestere. És még sokan mások.

A településvezetők javaslatait és a lakosság nehéz anyagi helyzetét figyelembe véve azt kérjük, hogy Zarándoklatunkhoz lehetőségeikhez képest csatlakozzanak egy órára, egy napra, vagy akár több napra is. Köszönettel fogadjuk, ha egy staféta jelleggel a településük határában várják a Zarándokokat, és a szomszéd település határáig már együtt tesszük meg a következő kilométereket. Így minden nap folyamatosan utunk során 8 órától 20 óráig, magunkhoz gyűjtjük a csatlakozókat.
Budapesten 2009. június 20-án az égtájak felől érkező zarándokok találkozásakor egy napos rendezvényt tartunk. Ide várjuk mindazokat, akik egyetértenek a Zarándoklattal. Előre meghatározott helyeken és időben találkozunk, ahonnan a központi rendezvény helyszínéig az utolsó kilométereket gyalog tesszük meg a minket támogató fővárosi lakossággal közösen. Történelmi egyházaink ökumenikus istentisztelete után nagygyűlést tartunk, ahol véleményt mondunk, és javaslatokat teszünk.

Komlóska, 2009. május 14.

Az összefogás reményében:

 

Köteles László

Komlóska község polgármestere

 

  Lesovics Miklós

 Pálháza város polgármestere

 

www.komloska.hu  

 www.palhaza.hu

Részletek, friss információk a www.nemzetizarandoklat.hu honlapon.
További részleteket a blogunkon (http://nemzetizarandoklat.blogter.hu ) találnak.
Írjanak nekünk a zarandoklat2009@freemail.hu e-mail címre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…