2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Önkormányzati segítség az Árpád utcai lakosoknaki

Közlemény
Dr. Kriza Ákos polgármester ma kora reggel a helyszínen érdeklődött a  teendőkről és a szükséges segítségnyújtás formáiról az Árpád úti tűzesetnél. Mint ismert, ma hajnalban Miskolcon az Árpád út 66. szám alatti tízemeletes ház egyik második emeleti lakásában tűz ütött ki, amelynek következtében több embert égési sérülésekkel és füstmérgezéssel kórházba szállítottak.

Átmenetileg ki kellett költöztetni a társasház 30 lakóját is.
Dr. Kriza Ákos tájékoztatást kért a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem szakembereitől és felkérte a  város főépítészét, hogy statikusok segítségével mérjék fel az épületben keletkezett károkat, illetve hárítsák el az esetleges életveszélyt. A Polgármester érdeklődésére Dr. Csiba Gábor, a B-A-Z Megyei Kórház igazgató főorvosa adott tájékoztatást a sérültek állapotáról. Mint elmondta, 2 gyermeket és 6 felnőttet szállítottak enyhe füstmérgezéssel kórházba. Azt az idős férfit, akinek a lakásában keletkezett a tűz,  égési sérülésekkel és enyhe füstmérgezéssel kezelnek. Állapota kielégítő. A gyermekek közül az egyiket csak megfigyelésre vették fel a kórházba, míg a másik jelenleg is kezelés alatt áll enyhe füstmérgezés miatt.
Dr. Kriza Ákos az Önkormányzat segítségéről biztosította a tízemeletes ház lakóit, melynek érdekében felkérte a társasház közös képviselőjét, Novák Józsefnét a folyamatos tájékoztatásra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…