2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Önkormányzati képviselők tesztelték a kamerarendszert a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon

Kazincbarcika város képviselő testülete még 2009. évben döntött a városban kiépítendő integrált térfelügyeleti rendszer
megvalósításáról.

A rendszer kiépítése három lépcsőben valósult meg. Jelenleg 30 db térfigyelő kamera működik a város különböző pontjain. A rendszer
üzemeltetésére Kazincbarcika város szerződést kötött a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitánysággal, valamint az ORFK Gazdasági Főigazgatóságával, mely azóta évente megújításra kerül. A rendszer üzembe helyezése óta a képviselő testület minden évben önálló napirendként tárgyalja a rendszer üzemeltetésének tapasztalatait.
Az ülésen a képviselők egyhangúlag állást foglaltak a rendszer hatékonysága mellett és  kérték a kapitányság vezetőjét, hogy  – bűnüldözési-, bűnmegelőzési és közbiztonsági szempontokra tekintettel – tegyen javaslatot a rendszer további bővítésére. Egyben kifejezték azon kérésüket is, hogy szeretnék a rendszert üzemi működés közben megfigyelni.

Erre a látogatásra a közelmúltban került sor, amikor is a kapitányság vezetője tájékoztatást adott a rendszer működéséről illetve a képviselők
kipróbálták a  kamerák vezérlését, megfigyelték a rögzített kép minőségét, első kézből tájékozódtak a figyelést végző munkatársak tapasztalatairól.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek