2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Önkéntesek hete Kazincbarcikán

Az Európai Bizottság 2009 júniusában tett javaslata és az Európai Tanács 2009 novemberében hozott határozata alapján 2011 az Önkéntesség Európai Éve lesz. A program elindításával azt remélik, hogy az növelni fogja az önkéntesség népszerűségét, segít jobban tudatosítani az abban rejlő társadalmi értékeket, növelni fogja az állampolgári részvételt, és nem mellékesen segíthet a gazdasági válság leküzdésében is.
Az ENSZ a 2001. évet nyilvánította az Önkéntesek Évének, így próbálván meg felhívni a figyelmet arra az emberi-társadalmi és nem utolsó sorban gazdasági szempontból fontos tevékenységre, melyet az önkéntesek végeznek szerte a világon. Ehhez a kezdeményezéshez 2001-ben 123 ország mellett hazánk is csatlakozott, a civil szervezetek által szervezett országos rendezvénysorozattal.

2011 – ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE
ÖNKÉNTESEK HETE KAZINCBARCIKÁN
2011.06.06.-2011.06.10.
Elindítottuk az Önkéntesek Hete programsorozatot, mely azóta évente megrendezésre kerül.
2001-ben a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma csatlakozott az Önkéntesek Nemzetközi Éve rendezvénysorozat országos programjaihoz.
2001-ben Önkéntesek Hete programja Kazincbarcikán 14 szervezet összefogásával, 200 fő részvételével valósult meg.
Az Önkéntesek Hete programsorozat 2004-ben a város kiemelt jubileumi rendezvényei között szerepelt.
A Kazincbarcika térségében működő szervezetek is egyre aktívabban bekapcsolódtak a rendezvénysorozatba.
Programsorozatunkba 2010-ben 34 civil szervezet kapcsolódott be, 9 szervezőként a többiek aktív résztvevőként.
A rendezvénysorozattal célunk a szolidaritás, a tolerancia eszméjének és az önkéntes munka értékének, társadalmi hasznosságának kifejezése és az emberek figyelmének ráirányítása a civil szervezetek és az önkéntesek munkájára.
A programot igyekeztünk úgy összeállítani, hogy minél jobban ráirányítsa az emberek figyelmét az Önkéntes munka értékeire.

Az Önkéntesség Európai Éve egyszerre ünnep és kihívás. A több millió európai elhivatottságának ünneplése, akik szabadidejükben anyagi ellenszolgáltatás nélkül dolgoznak például az iskolákban, kórházakban és sportklubokban, védik a környezetet, társadalmi szolgáltatásokat nyújtanak, és segítik a más országokban élő embereket. Az ő munkájuk és a több ezer önkéntes szervezet munkája számtalan tekintetben jobbá teszi életünket.

A világ sokkal rosszabb lenne önkéntesek nélkül!  Kihívás is az európai lakosság azon háromnegyede számára, akik nem végeznek semmilyen önkéntes tevékenységet.
Nekik azt szeretnénk mondani, hogy az ő munkájuk is számít!
„ Jót cselekedni jó!”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek