2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Ománi delegáció járt Szikszón

Szikszóra látogatott a napokban Omán vizügyi minisztériumának küldöttsége, akik a REDO Water Systems meghívására érkeztek  városba. Szikszón, az Ipari Parkban készülnek ugyanis azok a víztisztító berendezések, amely az ománi lakosság húsz százalékának az ivóvizét tisztítják.

A német technológián alapuló, de  Szikszón  gyártott REDO fertőtlenítő eljárás vízből és sóoldatból elektromosság (elektrolízis) segítségével állít elő fertőtlenítő folyadékot. Hat komponensével hosszútávon, gyorsan fertőtleníti a vizet anélkül, hogy bármilyen más adalékanyagot használna, mint például klórgázt. Ilyen víztisztító üzemel a szikszói uszodában is, ezzel is védve a gyerekek és a sportolni vágyók egészségét.

Galambodi Attila
a cég ügyvezető igazgatója arról beszélt: 2002-ben alapított REDO Water Systems jelenleg a világ 32 országában van jelen saját fejlesztésű és gyártású vízfertőtlenítő rendszereivel. Magyarországon többek között a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja és a Semmelweis Egyetem is a REDO technológiát alkalmazza, de a cég nemzetközi ügyfelei között megtalálható az amerikai Boeing repülőgépgyártó cég is.  A tavalyi Fina világbajnokságon a Duna Arénában is az úszók már a Redo által tisztított vízben versenyezhettek. Ománban a következő években három vízművet és hat víztisztítót telepítenek majd.

Szikszó polgármestere Füzesséri József úgy fogalmazott : a Szikszó Ipari Parkban található REDO Water System Kft –re és dolgozóira nagyon büszke a város. Szikszó mára Abaúj gazdasági motorjává vált, köszönhetően a fokozott gazdasági befektetői érdeklődésnek. Szikszó Önkormányzata a saját eszközeivel minden segítséget megad a Szikszóra  települt vállalkozásoknak, ezzel is hozzájárulva a sikereikhez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek