2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Oltással a fertőző agyhártyagyulladás ellen

Miskolc M. J. V. Önkormányzata kampányt szervez a meningococcus (fertőző agyhártyagyulladás) megelőzése céljából.
A járványos agyhártyagyulladás okozója, a meningococcus baktérium cseppfertőzéssel terjed. Elsősorban az orr és a torok nyálkahártyájában szaporodik, sokáig tünetmentesen. A betegség, az első tünetek jelentkezése után robbanásszerű gyorsasággal, néha pár óra alatt alakul ki.

A meningococcus okozta megbetegedések hosszú távú megelőzésének hatékony módja a védőoltás, amelynek beszerzése azonban sok családnak nagy anyagi terhet jelent. Ezért döntött az önkormányzat a védőoltás támogatása mellett.
Amennyiben a szülő vagy a gondviselő azt igényli, a Miskolcon állandó lakóhellyel rendelkező, 8. osztályos gyermekek számára a meningococcus elleni védőoltás költségének kétharmad részét az Önkormányzat átvállalja. A programban résztvevő 400-420 gyermek szüleinek így csak a fennmaradó 3.500 Ft-ot kell fizetni a vakcináért.
Az oltóanyag iránti igényt legkésőbb 2015. november 23-ig kell jelezni Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Kabinet, Egészségügyi és Szociális Osztályán. (Miskolc, Petőfi u. 39.)
Az oltási programról személyesen is érdeklődhetnek a Hatósági Kabinet Egészségügyi és Szociális Osztályán (Miskolc, Petőfi S. u. 39.) ügyfélfogadási időben, illetve telefonon a 46/512-700 – 4151 melléken, és a 46/512-86946/512-869 számon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …