2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nyílt levél Kazincbarcika Polgármesteréhez, Szitka Péter Úrhoz

Tisztelt Polgármester Úr!
Ön nyílt levélben fordult a miskolci polgárokhoz. Tudomásom szerint erre Önt senki nem kérte, választáson ilyen felhatalmazást nem kapott, semmiféle tisztsége erre nem jogosítja fel.

Másrészt Ön a miskolci városvezetéssel szembeni befolyásolásra buzdította a miskolci polgárokat, amit ilyformán már értelmezni sem lehet. Sem politikailag, sem erkölcsileg semmiféle jogalapja sincs arra, hogy Kazincbarcika polgármestereként a miskolci polgárok érdekében lépjen fel bármilyen fórumon.
Sajnálom, hogy a szereptévesztése annyira megzavarta, hogy a szóban forgó „miskolci kocsonyafesztivál” megrendezése ügyében még arra sem vette a fáradtságot, hogy legalább tájékozódott volna  nálam, vagy munkatársaimnál a tényekről, akár pusztán a sajtóból. 
Higgye el, felelős városvezetőként,  miskolci polgárként tisztában vagyok azzal, hogy mi a város, és a benne lakók érdeke.
Éppen ezért minden döntést természetesen ennek rendelek alá, csakúgy, mint gondolom Ön, Kazincbarcika polgármestereként, a kazincbarcikai polgárok érdekében cselekszik.
Mivel láthatóan nem a hiteles sajtóorgánumokból, hanem a negatív szenzációt kereső és szűk politikai érdekek mentén, a tényeket meghamisító bulvármédia az olvasmánya, engedje meg, hogy e levél útján értesítsem a másfél hónapos hírről, nem kell aggódnia, Miskolcon lesz kocsonyafesztivál!
Mégpedig, a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában álló Cine-Mis Kft. főszervezésében 2014. február 20-23. között, hivatalos nevén, Becherovka Miskolci  Kocsonyafarsang  kerül megrendezésre.
Más kérdés, hogy a kocsonyafesztivált nem az a magáncég rendezi meg idén, amelyiknek az érdekében „pusztán erkölcsi kötelességből” Ön nyílt levéllel támadta meg a miskolci városvezetést.
Nem tisztem, hogy ennek a levélnek a keretein belül Önt különböző gazdasági, jogi és egyéb, akár a büntetőjog határát súroló jogi tényekről beszámoljak, amelyek azt a döntést tették szükségessé, hogy felelős városvezetőként egy másfajta, önkormányzati tulajdonú rendezés mellett döntsek.
Kérem, higgye el, hogy Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata el tudja dönteni, hogy mikor, kit és miért támogat.
A „Több, mint legenda…” Nonprofit Kft. „fa”, mint a jelzésből is  kitűnik, a nyilvános cégjegyzék szerint,  felszámolási eljárás hatálya alatt áll. A kocsonyafesztivált most megrendezni kívánó cég, az EUROCOM Kommunikációs Kft. pedig veszteséges gazdálkodást folytat. A szintén nyilvános mérlegadatok szerint 2011-ben  -6.257.000.- Ft., 2012-ben pedig   -6.379.000.- Ft. „eredményt” produkált. A mérlegadatokból megállapítható az is, hogy a Kft. saját tőkéjének és jegyzett tőkéjének az aránya miatt a kft. működése nem felel meg a gazdasági társaságokról szóló, 2006. évi IV. tv. 51. §-a szerint a törvényes működés feltételeinek.
Ezek után már csak az a tisztem maradt, hogy jelezzem, a tényekből a következtetéseket vonja le Ön is.
Szerintem Ön sem gondolta komolyan, hogy a „miskolci kocsonyafesztivál” „kazincbarcikai miskolci kocsonyafesztiválként” élhetett volna tovább. Ez már valóban legenda.

Miskolc, 2014. január 9.

Dr. Kriza Ákos
Miskolc Megyei Jogú Város
polgármestere


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek