2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nyertek a girincsi nyugdíjasok

A Girincsi Nyugdíjasok Egyesülete mintegy 25 millió forint uniós támogatást nyert Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében lehetővé vált az egyesület épületének, és a mellette lévő parknak a felújítása.
A nyugdíjasklub új hőszigetelést kapott, olyan anyagból mely biztosítja a falak természetes szellőzését. A külső nyílászárók a mai hőtechnikai követelményeknek nem felelnek meg, így ezek lecserélése is a felújítás része volt. Az épületen lévő cserépfedés is felújításra
szorult, ezért új tetőfedést kapott. Ezenkívül javításra kerültek az ablak körüli díszek, és a ház körüli járda hiányzó szakasza is pótolva lett.
Az egyesület épülete mellett lévő park rendezvényeknek, ünnepségeknek ad helyet. Ebből kifolyólag a terület nagy része új burkolattal lett ellátva. A ritkábban járt területekre gyepsávok kerültek. A park egy új vízforgatós szökőkutat is kapott. A terület déli oldalán virágágyások lettek kialakítva ide padok is kerültek. Az ÉK-i sarokban pedig egy óra lett felállítva. A tér kivilágítására 4db kandeláber szolgál.
A kivitelezés 2012. április elején indult.
2012. augusztus 17-én ünnepélyes keretek között átadásra került a nyugdíjas klub épülete és a park is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek