2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Nyártól újabb felháborító járatritkítás jön Miskolcon!

„Most az 1-es villamos fő érintett, amely esetében szombaton 12,5%-os, vasárnap pedig 21% feletti a teljesítménycsökkentés (heti szinten összességében pedig 6%-os az 1-es villamosnál), amellyel az MVK Zrt. súlyosan megszegi a várossal kötött közszolgáltatási szerződését, amely pontosan tartalmazza az előírt fordulószámokat járatonként és naptípusonként.

Ezért kérjük a városvezetés azonnali beavatkozását az utasszívató és szerződésszegő ritkítás megakadályozásának érdekében!
Különösen visszás Miskolc gyakran hangoztatott környezettudatosságát szimbolizáló villamos ritkítása azok után, hogy az elmúlt héten még az útfelújítások alatti, előre mutatónak ható megoldásokkal kürtölték tele a sajtót, amelyekkel éppen a villamosra szeretnék átterelni az autósokat. (https://www.facebook.com/vekehu/posts/10156039781151987).
Nagyon úgy tűnik, hogy ez csak figyelemelterelés volt az idei nyári menetrend (http://mvkzrt.hu/sites/default/files/mk_2019_06_15.pdf) megjelenése előtt, amely az utóbbi évek negatív gyakorlatát folytatva a villamos hétvégi drasztikus ritkítása mellett további sunyi járatritkításokat tartalmaz. Összehasonlítva az egy évvel ezelőtti nyári menetrenddel, idén szombaton 19, vasárnap pedig 24 indulással kevesebbel terveznek a villamos esetén, ami a gyakorlatban például azt jelenti, hogy vasárnap napközben 10 helyett csak 15 (!) percenként fog közlekedni az 1-es villamos. Ezen kívül munkanap reggel és délután is kivettek egy-két indulást a 3-as busz, valamint délután az 1-es villamos, a 16-os, 35-ös, 67-es, 90-es és a 38-as busz menetrendjéből is. Utóbbi menetrendjébe például így egy 60 perces (!) lyuk került a délutáni csúcsidőben, ami teljesen vállalhatatlan egy belvárosi járat esetén. (Ennek oka nyilvánvalóan az, hogy így kényelmesebb kiadni az autóbuszvezető számára a pihenőidőt, nem akarnak sofőrcserével bajlódni…)

Azt reméltük, hogy az új vezérigazgató érkezésével végre jó irányba fordulnak a dolgok, de úgy néz ki, tévedtünk és ugyanaz a műsor folytatódik tovább…
Bár a 14 nappal korábbi meghirdetési kötelezettséget most sem sikerült tartani, még mindig maradt 12 nap a helyesbítésre.
Tisztelt Polgármester Úr, kérjük álljon a sarkára és ne engedje tovább rontani a miskolci közösségi közlekedés színvonalát!”

Idézet a VEKE Facebook oldaláról

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek