2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nincs több utcai kifizetés Miskolcon

Ez az első nap, hogy a Magyar Posta – a miskolci városvezetés kérésére – nem fizet ki semmiféle járandóságot, illetve segélyt a miskolci közterületeken és utcákon. A kézbesítők elindulásánál a Közterület-felügyelet, a Rendőrség és a Polgárőrség is jelen volt és biztosította a rendet. Az első nap rendbontás nélkül zajlott.

Miskolcon foglalkoztatást helyettesítő támogatásban áprilisban 5461 fő részesül, ebből 1755-en átutalással, bankszámlára, 3706-an postai úton kapják a pénzüket.
Ugyancsak ebben a hónapban rendszeres szociális segélyben 715-en részesülnek. Ebből 167-en átutalással, bankszámlára, 548-an pedig postai úton kapják pénzüket. Korábban bevett gyakorlat volt, hogy a postásokat már a posta előtt körbefogták és többen, ott helyben akarták felvenni pénzüket. Ezzel zavarták a többi járókelőt, és zavarták azokat a postai alkalmazottakat, akiktől az utcán leszólítva követelték a havi pénzüket.

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere elmondta: Mindennek megvan a maga rendje, – a postai kifizetésnek is, amit ráadásul jogszabály, törvény is előír – ennek megfelelően mától tilos közterületen a járandóságok, segélyek kifizetése. A kifizetésének megszüntetése Miskolcon annak a közrendről, közbiztonságról szóló nagyobb szabású polgármesteri helyi programnak a része, melynek keretében például a helyi rendeletek betartatásáért zajlanak a rendszeres összevont-hatósági ellenőrzések. 2011 elejétől célzott hatósági intézkedések kezdődtek a városban. Ennek első eredményei már látszanak: egyre több rendbontó költözik ki az Avasról. Ezek a lépések mind azt szolgálják, hogy a korábban megrendült közrend és a közbiztonság újra megszilárduljon városunkban, és a miskolciak újra biztonságban tudják magukat és családtagjaikat.

Dr. Kiss János,a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnöke, a Fidesz miskolci frakcióvezetője hozzátette: ez az intézkedés az uzsorások elleni intézkedés is, hiszen egy-egy kifizetés alkalmával ezek az emberek is megjelentek a Posták előtt és a segélyek egy része nem a segélyezetthez került, hanem hozzájuk.

2012-ben Miskolc tízszer annyi pénzt fordít a közbiztonság megerősítésére- csaknem 400 millió forintot – mint a korábbi években.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek