2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nemzetközi elismerés a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolának

Újabb nemzetközi elismeréssel zárta az óévet, az újat pedig egy tragikus sorsú vakvezető kutya utódjának sikeres vizsgáztatásával kezdte a miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.

Újabb nemzetközi elismerésben részesült példaértékű munkájáért a miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola. A Sir Brian Unwin Ösztönző Első Díjról Rob Wolters, az Európai Természetvédelmi Központ (European Centre for Nature Conservation – ECNC) ügyvezető igazgatója tájékoztatta dr. Mezősi Tamást, a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány kuratóriumi elnökét a múlt év végén.

A díj olyan egyéneket és kiemelkedő jelentőségű, lokális kezdeményezéseket támogat, amelyek pozitív hatást eredményeznek, reményt keltenek és inspirálók, s ezzel ösztönző energiát nyújtanak. A díj elismerésül szolgál azért az áldozatos munkáért, amit a Baráthegyi csapata végez a látássérült, vak emberekért a nekik önállóbb életet biztosító vezető kutyák kiképzésével és látássérült gazdákhoz juttatásával. Az elmúlt években az iskola szakemberei képezték ki és juttatták a legtöbb vakvezető kutyát látássérült és vak emberekhez hazánkban.

Alig kezdődött el az új év, és az iskola máris újabb örömteli eredménnyel büszkélkedhet: január 6-án sikerrel vizsgázott Rusty, a meggyilkolt vakvezető kutya utódja, Pax és gazdája, Tóthné dr. Kiss-Orosz Mária. A mellékletben csatolt kép őket ábrázolja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek