2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Nemcsak a húszéveseké a világ…

Egy mosolygós, boldog százévest köszöntött népes családja és Szitka Péter polgármester szombaton.
Trója Andrásné, Erzsike néni novemberben kétszer is megünnepelte századik születésnapját. Az ok prózai: amikor 1912. november 8-án Jugoszláviában megszületett, akkor tévesen huszonnyolcadika került az anyakönyvi kivonatába, így a család ekkor is és az „igazi” napon is köszönti a Mamit.

A hosszú élet titka
Erzsike néni még kisgyermek volt, amikor szüleivel együtt áttelepültek Magyarországra, egészen pontosan Szegedre. Kazincbarcikára 1958-ban költöztek párjával, amikor a Kertvárosi városrész benépesült. Négy gyermekük született: András, Vince, István és Ferenc. Hat unoka és hét dédunoka tartozik még a családhoz, közülük a legifjabb is egyetemista már. Erzsike néni 1982-től – amikor férje elhunyt – egyedül él, százévesen is önálló háztartást vezet és tevékenykedik a ház körül. Fiai és rokonai természetesen folyamatosan segítik és gondoskodnak róla, de az önállóságát Erzsike néni egyelőre nem kívánja feladni.
A szombati köszöntésen több mint húsz családtag és Szitka Péter polgármester is részt vett, aki kedélyesen beszélgetett a rendkívül vidám Erzsike nénivel. A köszöntésen túl arra is fény derült, hogy mi a hosszú élet titka: Erzsike néni szerint a sok munka az, ami őt „karbantartja” és élteti. Az ilyenkor elmaradhatatlan szülinapi torta mellett egy csoportkép is készült, melyről az sugárzik, hogy a családja mennyire szereti és tiszteli a már százéves mosolygós dédmamit.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…