2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Nem ment csődbe az Aggteleki Nemzeti Park!

Nem ment csődbe az Aggteleki Nemzeti Park!

Nem ment csődbe az Aggteleki Nemzeti Park!„Csődbe ment az Aggteleki Nemzeti Park (ANP). Számláján mindössze húszmillió forint van, ami csupán a dolgozók fizetésére elég „- írta pénteki számában pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Magyar Hírlap.

A napilap úgy tudja, az összeget a környezetvédelmi minisztérium utalta át vissza nem térítendő támogatásként, de a pénz az igazgatóság fenntartásához már nem elég. Mint írták, a tárcánál számítottak a nehézségekre, a lap információi szerint most úgy próbálnak segíteni az ANP-n, hogy a többi nemzeti park költségvetéséből elvonnák az ANP működéséhez szükséges százmilliókat.

Salamon Gábor igazgató viszont azt nyilatkozta az MR1-en, hogy valóban vannak gondjaik, de szó sincs ilyesmiről. Az tény, hogy sok pályázatot nyertek az utóbbi időben, s az utófinanszírozott pályázatok miatt olyan is előfordul, hogy nem 20 millió, hanem csupán 200 000 forint van a számlán, – ami valóban nem elég a bérköltségre – de ezek a beruházások később bevételt hoznak a nemzeti parknak. Az is tény hogy valamilyen félreértés folytán az ÉMÁSZ ki akarta kapcsolni az áramot a tegnapi napon, holott a számla tartozásuk nem haladta meg a 90 napot, de ez még nem csődhelyzet.

Részben állami költségvetésből, részben pedig saját bevételből él a nemzeti park, és közösen a minisztériummal találnak majd megoldást az átmeneti nehézség megoldására, hiszen a tavasszal megélénkülő idegenforgalomból a saját bevételük is kedvezőbben alakul.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…