2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Nem igaz az Origó állítása! – Szó sincs a Szathmáry Király Pál utca utólagos, költségvetésbe való becsempészésről!

Nem igaz az Origó állítása! – Szó sincs a Szathmáry Király Pál utca utólagos, költségvetésbe való becsempészésről!

Az Origó újságírójának az alábbi választ adtam, amit most Önöknek is eljuttatok:  
„Javaslat az Önkormányzat 2012. évi költségvetésének I-III. negyedévi teljesítéséről szóló tájékoztató részeként a Szathmáry Király Pál utcáról- mint más feladatokról is – tájékoztatást kap a Közgyűlés a holnapi napon.
A költségvetésben az útburkolat felújításokra rendelkezésre álló fedezet  keretösszegként kerül meghatározásra, de az önkormányzati képviselőknek is van saját keretük, amiből a választóterületükön belül akár utakat is felújíttathatnak.

A Szathmáry Király Pál utcai vízelvezető árok rekonstrukciója és az útburkolat felújítása egy másik beruházási tételsoron jelentkező költségmegtakarításból valósult meg. A felújítást biztosító pénzügyi fedezetet már korábban átcsoportosították. Mivel azonban a rendelkezésre álló megtakarítás nem tette lehetővé az utca teljes hosszában a vízelvezető rendszer felújítását, ezért jövőre folytatódik a felújítás, azaz a felső szakaszon a csapadékvíz elvezető árok rekonstrukciója és ehhez kapcsolódóan az útburkolat felújítása is. A beruházás 2012. november-december hónapban valósult meg. A feladat elvégzését műszakilag az indokolta, hogy a csapadékvíz elvezetést első ütemben a Győri utcai csapadékcsatorna befogadójáig kellett kialakítani, azért hogy a csapadék akadálytalanul jusson a lefolyóba.
A Közgyűlés jogszabályi előírásoknak megfelelően (Áht. előírás szerint a gazdálkodás harmadik negyedéves helyzetéről a Közgyűlést a koncepcióval egyidejűleg kell tájékoztatni) „Javaslat az Önkormányzat 2012. évi költségvetésének I-III. negyedévi teljesítéséről szóló tájékoztató részeként így a Szathmáry Király Pál utcáról- mint más feladatokról is – tájékoztatást kap a Közgyűlés a holnapi napon -vagyis szó sincs az út költségvetésbe való becsempészésről!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek