2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nem áll le a miskolci közösségi közlekedés

 A Miskolc Holding Zrt. 11 tagvállalatánál a dolgozói képviseletek mind elfogadták a január 1-től hatályos 3%-os átlagos béremelésről, a kafeteria juttatásokról és a karácsonyi jutalomról szóló munkáltatói javaslatot, egyedül a három MVK-s szakszervezet követel többet.
Az autóbusz és villamosvezetők annak ellenére hirdetnek 2016 január elejére sztrájkot, hogy az ő bérük – és csak az övék – már november 1-től 5%-kal emelkedett.

Dr. Kriza Ákos polgármester december 10-i közgyűlésen elhangzott utasítása alapján, a bérvitától függetlenül, az MVK dolgozók is megkapták a félhavi jutalmat karácsony előtt.

Az MVK-s szakszervezetek mindennek ellenére továbbra is sztrájkot terveznek. A tervezett munkabeszüntetés időpontja egyelőre nem ismert.

A közlekedési vállalat vezetése január 6-án tárgyal majd a sztrájkbizottsággal.

A közösségi közlekedés az esetleges sztrájk idejére sem áll le Miskolcon, a törvényi szabályozás szerint ugyanis minimum 66%-os szolgáltatást biztosítani kell. Az MVK Zrt. – a miskolci lakosság érdekében – ezt meghaladó mértékű, legalább 88%-os szolgáltatást tart reálisnak, ennek fenntartásához ragaszkodik majd.”

Miskolc Holding Zrt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek