2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

Négyszázmillió a felújításhoz

Illés Zoltán a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára tájékoztatóján elmondta, tavasszal elkezdődik a másfél éven át tartó, Felsőzsolcától északra tervezett árvízi és záportározók építése.

A kivitelezés befejezési időszakáig mobil gátakat vásárol a Kormány, elhelyezésükről a következő hetekben egyeztetnek. Az árvizek alacsonyabb szintű levonulásának érdekében körtöltést építenek Ónod, Nagycsécs és Felsőzsolca köré, utóbbi településen elbontották a korábban megrongálódott hidat, ugyanakkor elkezdték a Sajó és a Bódva medrének kotrását, a munkálatokra négyszázmillió forintot költenek. Most közel száz település készíttetheti el az árvízvédelmi terveket, amelyekre eddig nem volt lehetőségük az anyagi feltételek hiánya miatt. A financiális terheket – településenként hárommillió forint erejéig – átvállalja a Kormány, a tervek elkészítésének határideje a következő év márciusának utolsó napja. Illés Zoltán közölte, újra indul az árvízi-belvízi központi szolgálat, 2014-ig tízezerre növelik a vízügyi igazgatóságok dolgozóinak létszámát.

Forrás:kulcsmagazin.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Holnaptól 46. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2024. február 22-25. között Az Utazás kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően…