2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Négy település közös ünnepe

A hagyományokhoz híven az idén is együtt ünnepel október 23-án  Arnót, Felsőzsolca, Onga   és  Szikszó a Turul emlékműnél Szikszó határában. A program része a Turul futás is, ahol gyerekek és felnőttek futnak az emlékműhöz mind a négy településről, hogy ott majd közösen emlékezzenek a történelmi eseményre. Szikszóról, a Szikszó táblától fél 12-kor indulnak az alsó tagozatos diákok, majd tíz perc múlva az idősebbek követik őket. Az első 150 befutót nemzeti színű sapkával jutalmazzák majd a szervezők. A gyerekeket teával, a felnőtteket pedig forralt borral fogadják.

A program a déli harangszóval veszi kezdetét. Ünnepi köszöntőt mond Füzesséri József polgármester, majd Csöbör Katalin országgyűlési képviselő tart ünnepi megemlékezést. A zenés verses műsor és a szózat hangjai után a négy település önkormányzatának polgármesterei, képviselői  és Csöbör Katalin helyezik el a megemlékezés virágait a Turul szobornál.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…