2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

„Ne handabandázzon a Polgármester!”

Tegnapi sajtótájékoztató volt Szikszón, amelyet az önkormányzat elé hívtak össze, miközben a város polgármestere éppen egy kecskével és egy petícióval a Parlament elé igyekezett.
Kampányfogás?

„Ne handabandázzon a Polgármester!”-mondta Ódor Ferenc elnök, a terület országgyűlési képviselőjeként, és mint a megye Védelmi Bizottságának elnöke.  – majd így folytatta: Nagyon helytelennek ítéljük, hogy a bajbajutott emberek hátán folytatja választási kampányát  Füzesséri József polgármester. Mi azt várjuk el, hogy működjön együtt, s ne a testület felhatalmazása nélküli külön akciókat folytasson. Úgy látjuk ez csupán hangulatkeltés. A 2006-os választáskor azt vállalta az akkori kampányban, hogy rendezi a Vadász patak sorsát. No, erre a mai napig nem került sor. / Miután a sajtótájékoztató az utcán folyik, így meglehetősen népes tábora gyűlt össze a lakosságnak, akik pro és kontra fűznek kommenteket az elnök szavaihoz. – Miért Panyik megcsináltatta? –mondják./
-Szikszó ugyanolyan támogatásban részesül, mint a többi árvízkárosult település,- folytatta az elnök – de el kell mondanom, hogy a karitatív szervezetek segítségét is olyan fogadtatásban részesítették, hogy nem akarnak Szikszóra jönni. Ugyanakkor tudjuk, hogy a polgármester a saját portájáról osztja az adományokat, ami szintén helytelen. – Bekiabálás: Miért az alpolgármester is hazavitte a bútorokat, az miért nem baj?

Elhatárolódunk

Boholy György, a város alpolgármestere a sajtótájékoztatón a következőket mondta: Elsősorban azt szeretném leszögezni, hogy mi mindenben támogatjuk a jelenlegi kormányzat politikáját, töretlen a bizalmunk, s nem azonosulunk a polgármester cselekedeteivel. / Bekiabálás: Te csak a nyolcak bandája nevében beszélj!/
Ez a kampány erkölcsi károkat okoz Szikszónak, arról nem is szólva, hogy a polgármester közalkalmazottakat és köztisztviselőket használ fel, hogy politikai céljait megvalósíthassa. Célt tévesztett a polgármester, mert nem a Parlament elé, hanem Gyurcsányhoz és Bajnaihoz kellett volna vinnie a petíciót és a kecskét. Egyébként pedig jól fémjelzi ezt az egész történetet az a magyar mondás, hogy”Kecskére bíztuk a káposztát.”
Tájékoztatásul azt is el kell mondanom, hogy tudomásunk szerint az ÉKÖVIZIG augusztus 23 –án aláír egy szerződést, amely szerint pályázati pénzből megoldják a gondokat, az önkormányzat pedig 4 millió forintos saját forrásból megrendeli a belvízvédelmi tervek elkészítését.

A nép hangja

A sajtótájékoztató véget ért, de az emberek kisebb csoportokban még beszélgetnek, vitatkoznak: Juhász Jánosné nem rejti véka alá a véleményét: Füzesséri ott volt velünk a gáton, amikor jött a víz. Ők hol voltak? Én még nem kaptam meg csak az ötvenezer forintos gyorssegélyt, ha van pénz, akkor hol van? Nem számíthatok én csak magamra. Ahelyett, hogy összefognának ezek is, csak marják egymást.
– Ezek nyolcan / a szikszói testületben ennyi az ellenzékiek száma /szerk./ első pillanattól csak arra törekszenek, hogy akadályozzák a polgármestert, minden döntés ellen vannak, hogy bebizonyítsák alkalmatlan a városvezetésre. – teszi hozzá valaki csöndesen. – Egyik kutya, másik eb!- szól be egy férfi, majd úgy látszik, ebben maradnak.

 

 

 

 

Mit mond a polgármester?

Füzesséri József szerint ez nem egy magánakció, hanem a károsultak kiáltása a miniszterelnök felé.
Azokra a vádakra, miszerint ez részéről csak egy kampányfogás, a polgármester ezt mondta: Ha már kampányról van szó, akkor nem a polgármestert kellene támadnia az alpolgármesternek,- aki persze indul az önkormányzati választáson –  hanem kötelessége lett volna elkísérnie,s kiállni a lakosságért, a károsultakért.
A kormánynak szeptember 1-ig adunk határidőt, ha addig nem kapunk pozitív választ, akkor nemzetközi bírósághoz fordulunk.

-obe-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…