2024. 05. 4. szombat

Mónika, Flórián
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
Napsütötte Borfesztivál

Napsütötte Borfesztivál

Napsütötte BorfesztiválMég az időjárás is megkímélte a Tokajban borozókat a hétvégi fesztiválon. A rendezvény mintegy tíz éves története során talán először nem eredt az égi áldás, napsütéses meleg időben szórakozhattak a látogatók.

/A polgármesterek Tokaj főterén /

Tizenhárom pincészet kínálta borait a város főterén és sétálóutcájában, amin sokszor csak nagy lökdösődések árán lehetett átjutni a tömeg miatt.
A Kossuth téren felállított fesztiválszínpadon folyamatosan szólt a zene, a népi muzsikától a világ- és jazz dallomokon keresztül a könnyű műfajig minden megtalálható volt.
Kiosztották a Tokaji-hegyaljai Polgármester Borát is. A kereskedelmi forgalomba nem kerülő kései szüretelésű hárslevelűt és aszút a borvidék 27 településének vezetője, vagy azok képviselői vették át a fesztivál nyitóeseményén.

Illusztris vendégek is tiszteletüket tették Tokajban. A magyar űrhajózás harmincadik évfordulóját ünneplő Farkas Bertalan és egykori útitársa, Valerij Kubaszov is megkóstolta a hegy levét. A szovjet színekben 1960-ban a kozmoszba jutó asztronauta meg is jegyezte, a Tokaji a kedvence.

A borvidék egyik legnagyobb rendezvényén nemcsak a város főtere volt hangos. A Paulay Ede Színházban pénteken Zséda adott koncertet, az operett barátok pedig a Marica Grófnőn nevettek nagyokat szombat este. Kóka Rozália mesemondó a városi galériában varázsolta el az érdeklődőket, az egykori Zsinagógában pedig Pless Attila zongoraművész tartott Chopin estet.

Erdős József
sajtóreferens – Tokaj

 

Napsütötte Borfesztivál Napsütötte Borfesztivál Napsütötte Borfesztivál Napsütötte Borfesztivál Napsütötte Borfesztivál Napsütötte Borfesztivál Napsütötte Borfesztivál

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek