2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Napelemes autóbeálló nyílt meg az e-autósok számára Miskolctapolcán

2020. szeptember 22–én Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere és Irlanda Boglárka, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatósági megbízottja megnyitotta az e-autósok részére Miskolctapolcán telepített napelemes autóbeállót.

 Az ELMŰ-ÉMÁSZ, az E.ON csoport tagja az első közterületi töltőjének telepítése óta széles körű tapasztalatokat gyűjtött nem csak töltőinfrastruktúra telepítése, üzemeltetése és értékesítése, hanem e-autó flotta és IT háttér üzemeltetése terén is.

 

Az ÉMÁSZ Miskolc városának hosszú távú partnere az e-mobilitás fejlesztésében is. 2012-ben helyezte üzembe Miskolcon az első elektromosautó-töltőt.

 

2019. május 21-én, az ÉMÁSZ fennállásának 125. évfordulója alkalmából tartott miskolci ünnepségen jelentette be az ÉMÁSZ, hogy jövőorientált projektként létre kíván hozni Miskolcon egy napenergiával működtetett autóbeállót, kiegészítve további elektromosautó-töltőkkel.

 

A projekt megvalósítása 2019-ben kezdődött, az önkormányzat és a hatóságok szoros együttműködésében és kiemelt támogatásával. Az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. és ÉMÁSZ Hálózati Kft. által megvalósított napelemes autóbeálló megnyitásával további lépést tettünk Miskolc városával közösen az elektromosautó-töltők hálózatának bővítése érdekében.

A Bluetop OPTI A1 7,5 típusú napelemes autóbeálló, ún. carport, a miskolctapolcai ingyenes nagy parkolóban került telepítésre. A létesítmény egyszerre 3 személygépjárművet tud befogadni, az e-autó töltők a bal és jobb oldali lábakon kerültek elhelyezésre. A carport tetején 21 napelempanel összesen 6,3 kWp teljesítménnyel biztosítja a zöld energiát a töltők és a beépített LED világítás számára.

 

A professzionális fedett töltőállomás kiépítésével Miskolctapolca egy újabb exkluzív szolgáltatást biztosít az ország bármely pontjáról elektromos meghajtású autóval érkező látogatók számára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek