2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Nagyüzemben folyik a hó takarítása Kazincbarcikán

Hajnaltól szinte folyamatosan esik a hó a városban, így a Barcika Park Városüzemeltetési Nonprofit Kft. teljes kapacitással végzi a síktalanítási munkákat Kazincbarcikán.

Mint Túrócki László ügyvezető-igazgatótól megtudtuk, a reggeli műszakkezdés óta öt gépjárművel dolgoznak munkatársai. A kisebb gépekkel a járdákat, a kerékpárutat és igény szerint az utakat takarítják, míg a nagyobbakkal értelemszerűen a város útjait síktalanítják. A legforgalmasabb szakaszokkal kezdték és így haladnak szépen sorban. Ezt egészíti ki a 40 főből álló kézi erővel dolgozó csapat, akiknek egy része a cég munkatársa, már részük pedig a közfoglalkoztatás keretében takarítja a havat – mondta a cégvezető.
Bukó Géza közfeladatellátás-vezető a témához kapcsolódva azt is kiemelte, hogy az állampolgárok egy része nincs tisztában azzal, hogy havazáskor, kinek milyen feladatai és kötelezettségei vannak. Reggel óta több olyan telefonhívást is kaptak, melyben üzletek, bevásárló helyek parkolóinak, illetve családi házas területen a járdaszakaszok állapotát kifogásolták. Ezeknek tisztántartása, megfelelő síktalanítása az üzlet, illetve lakóház tulajdonosának, bérlőjének kötelessége, ezért a vezető erre ismételten felhívja valamennyi lakó figyelmét.
A hatályos jogszabályok szerint társasházak esetében a közösség feladata a hó eltakarítása, ugyanis az ingatlan jellegétől függetlenül mindig a tulajdonos, vagy a bérlő köteles gondoskodni az ingatlan előtti járdaszakasz – járda hiányában egy méter széles területsáv, illetőleg ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület – tisztán tartásáról. Hogy ezt egy-egy lakóközösség hogyan oldja meg, az egyedi lehet, a felelősség azonban valamennyiüket terheli.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…