2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Mongólia és Szikszó együttműködése a gazdasági sikerekért

Mongólia Budapesti Nagykövetsége és Szikszó Város Önkormányzata ünnepélyes keretek között gazdasági, kulturális és turisztikai együttműködést irt alá Miskolcon hétfőn.

Az esemény érdekessége volt, hogy  dr. Batbayar Zeneemyadar nagykövet Kathy Horváth Lajos érdemes művész kíséretében egy magyar népdalt adott elő, ezzel is kifejezve tiszteletét a magyar kultúra iránt.


Füzesséri József Szikszó polgármestere,  bevezetőjében visszautalt  Szikszó korábbi időszakban megfogalmazott terveire,  hogy a város Abaúj motorja legyen. Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják , az álom  valóra válik. Hiszen olyan befektetések valósulnak meg Szikszón, ami nemcsak az ott élőknek, hanem az egész régiónak a hasznára válik. Meggyőződése, hogy sokszor az előrejutás gáncsa  az összefogás hiánya.  Ezért is nagy öröm Tokaj és Szikszó összefogása,  aminek következtében Szikszón valósul meg Tokaji Ipari Park.  Történelmi jelentőségűnek nevezte Szikszó és Mongólia együttműködési szándékát, hiszen ez két ország , magyar és a mongol nép előrejutását szolgálja.

dr. Batbayar Zeneemyadar, – aki  hazánkban végezte el a jogi egyetemet a kilencvenes években és magyarul kiválóan beszél-  szerint a gazdasági siker előszobája az emberi kapcsolatok megerősítése. Az együttműködésnek előbb a barátságról, a bizalomról kell  szólnia. Mongóliában úgy gondolnak a magyarokra , mint a testvérekre. Ebből az identitásból adódik az,  hogy kötelességüknek is érzik az együttműködést. Mongólia híd lehet Magyarország számára a kínai és orosz piac felé. Magyarország pedig híd Mongólia számára Európa felé. Szikszóval való együttműködés az első lépés a gazdasági sikerekhez. Szikszó ugyan nem nagy város, de elismerésre méltó abban, hogy keresi a lehetőségeket a siker felé. Példa arra, hogy hittel, akarással , összefogással megvalósíthatóak a céljaink, az álmaink.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek