2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Modern eszközöket szereztek be a vizsolyi iskola könyvtárába!

Sikeresen lezajlott az eszközök beszerzése, és ezzel lezárul „A vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola Könyvtárának összehangolt infrastruktúra-fejlesztése” című projekt, melyhez Vizsoly Község Önkormányzata nyert támogatást az Új Széchenyi Terv keretében még 2012-ben. A projekt azért húzódott egészen idáig, mert közben más támogatást is nyertek az iskola fejlesztésére, többek közt az épület teljes átalakítására és felújítására, így össze kellett hangolni a különböző projekteket. A megvalósult projekt összköltsége 5 500 000 forintot tesz ki, melyre 100%-os vissza nem térítendő támogatást kaptak a pályázatban.

A projekt célkitűzése a képzés, tanulás színvonalának javítása a könyvtár informatikai struktúrájának korszerűsítésével, és a hatékony kommunikáció megteremtésével. A program keretében hardver és szoftver eszközöket szereztek be, és helyeztek üzembe a Vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola könyvtárába. A beszerzett eszközök közt szerepel egy munkaállomás a könyvtári munkatárs részére, 5 db használói számítógép, egy szervergép, multifunkciós nyomtató, és képernyőolvasó szoftver. Ezen felül azért, hogy megteremtsék egy modern kölcsönzési rendszer alapjait, olyan on-line katalógusrendszer és elektronikus olvasó azonosító rendszer került kialakításra, amely rendszerezi a tanulókat és a könyvtári dokumentumokat, egyszerűsítve ezzel a könyvtári rendszer használatát mindenki számára.

A pályázat eredményei hozzájárultak a könyvtár fejlesztéséhez, ezzel segítve az iskola oktató-nevelő kötelezettségeit, valamint a diákok egyenlő esélyű hozzáférését a könyvtárakban őrzött dokumentumokhoz, és információvagyonhoz. Az új eszközök segítségével a könyvtárban olyan tudásközpontot alakíthatnak ki, mellyel az iskola tanulói képesek lesznek megfelelni a jelen és a jövő kihívásainak is. Ez a jól felszerelt megújult eszközparkkal rendelkező könyvtár már alkalmas arra, hogy lehetőségeket biztosítson diákjainak a tájékozódásban, készségek elsajátításában, és információhoz való hozzájutásban való fejlődésre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek