2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Mobiljegyet vezetett be az MVK a biztonságos közlekedésért

A különleges veszélyhelyzetre és az új koronavírus megelőzésére való törekvésként,  gyorsított eljárásban vezette be új fejlesztését a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. Az új, helyi közlekedésben alkalmazható úgynevezett „Mobiljegy” 2020. március 27-től váltható. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött megállapodás értelmében készpénz nélkül, mobiltelefonnal és egy applikáció segítségével is van lehetőség ezentúl jegyeket és bérleteket váltani az MVK Zrt. valamennyi járatára.

 

Nemzetközi trendeket követ fejlesztésével a Nemzetközi Mobilfizetési Zrt. A világ nagyvárosaiban bevált fizetési módszer legnagyobb előnye, hogy csökkenti a fertőzés veszélyét, mivel a vásárlás semmilyen érintkezést nem tesz szükségessé, nem igényli készpénz használatát.  A közlekedési mobiljegy megoldás először Budapesten, Tatabányán, a Volánbusz helyi és helyközi járatain, mától pedig Miskolc Megyei Jogú Város közösségi közlekedésében került bevezetésre.

 

A Mobiljegy vásárlása semmilyen többlet költséggel, felárral nem jár, az applikáción keresztül vásárolt jegyek és bérletek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyek árával.

A vonaljegyek mellett az applikációban elérhető a napijegy, a 3 és 7 napos turistajegy, a bérletek esetében a hóközi típusú tanuló, nyugdíjas és az általános termékek is.

 

A közlekedési mobiljegyek használata a kialakult helyzetben nagyban segíti a járművezetők és a pénztárosok , illetve az utasok fertőzésveszélyének csökkentését.

 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. mobilalkalmazásának segítségével a jegyek és bérletek bárhol, bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járat indulása előtt is. A mobiljegy használatához az utasnak iOS, vagy Android operációs rendszerű mobiltelefonjára le kell töltenie a Nemzeti Mobilfizetési Zrt., vagy valamely viszonteladója (jelenleg az Simple by OTP) által működtetett közlekedési mobiljegy-alkalmazást, és abban regisztrálnia kell magát. A jegyvásárlás során az utasnak meg kell adnia az utazásához használni kívánt járat tervezett indulási időpontját. A kiválasztott terméket a felhasználó mobilegyenlegéről, vagy bankkártyája segítségével tudja kifizetni. Az alkalmazások elérhetőek az MVK Zrt. weboldalán http://mvkzrt.hu/mobiljegy és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján https://mobiljegy.nmzrt.hu/.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek