2024. 10. 23. szerda

Gyöngyi
1 EUR 400 HUF
1 GBP 480 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » Miskolcon megszűnik a pénzkifizetés a közterületen

Miskolcon megszűnik a pénzkifizetés a közterületen

Megszűnik a közterületen történő pénzkifizetés Miskolcon 2012. április végétől. Erről április 11-én állapodott meg a Magyar Posta Zrt., a Miskolci Polgármesteri Hivatal, a Miskolci Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyeleti és Rendészeti Osztály és a polgárőrség.
Az intézkedés célja a törvényi előírások betartása, a közrend és közbiztonság fokozása Miskolcon.

Háttér:

Miskolcon a különböző postai kifizetések alkalmával nagy létszámban jelennek meg a postahelyek környékén a címzettek, akik a kézbesítőt megállítva, csoportosan követelik járandóságaik kifizetését.

A postáról szóló 2003.évi CI. törvény 16.§.(1) bekezdése értelmében a postai szolgáltató a postai küldeményt –jogszabályban foglalt eltérésekkel és kivételekkel – a címzettnek, illetve az egyéb jogosult átvevőnek a feladó által megjelölt helyen köteles kézbesíteni.

A Magyar Posta Zrt. az adott szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési Feltételek szerint a kifizetési utalványokat (szociális segély, családi pótlék) 100.000 Ft összeghatárig, a nyugellátási utalványokat összegre való tekintet nélkül háznál, illetve a postai mozgószolgálat számára kijelölt tartózkodási helyen fizeti ki.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ilyen egy jó szakmunkás
A szakmunkás egy adott szakma képviselője, aki képesítéssel és képzettséggel rendelkezik az adott területen. Gyakran fizikai munkát végez, amely során…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp