2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolcon megszűnik a pénzkifizetés a közterületen

Megszűnik a közterületen történő pénzkifizetés Miskolcon 2012. április végétől. Erről április 11-én állapodott meg a Magyar Posta Zrt., a Miskolci Polgármesteri Hivatal, a Miskolci Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyeleti és Rendészeti Osztály és a polgárőrség.
Az intézkedés célja a törvényi előírások betartása, a közrend és közbiztonság fokozása Miskolcon.

Háttér:

Miskolcon a különböző postai kifizetések alkalmával nagy létszámban jelennek meg a postahelyek környékén a címzettek, akik a kézbesítőt megállítva, csoportosan követelik járandóságaik kifizetését.

A postáról szóló 2003.évi CI. törvény 16.§.(1) bekezdése értelmében a postai szolgáltató a postai küldeményt –jogszabályban foglalt eltérésekkel és kivételekkel – a címzettnek, illetve az egyéb jogosult átvevőnek a feladó által megjelölt helyen köteles kézbesíteni.

A Magyar Posta Zrt. az adott szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési Feltételek szerint a kifizetési utalványokat (szociális segély, családi pótlék) 100.000 Ft összeghatárig, a nyugellátási utalványokat összegre való tekintet nélkül háznál, illetve a postai mozgószolgálat számára kijelölt tartózkodási helyen fizeti ki.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek