2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolcon kórházak csatlakoznak a távhőre – megszűnt a forgalomkorlátozás a Csabai kapuban

Megszűnt a forgalomkorlátozás a Csabai kapuban, az érintett területen tehát befejeződött a vezetéképítés, amely a Semmelweis és Szent Ferenc kórház távhőre csatlakozását biztosítja.
A Miskolc Holding Zrt. tagvállalata, a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. pályázati támogatásból bővíti távhőszolgáltatását. Ennek részeként az avasi hőkörzet „szomszédságában” elhelyezkedő Szent Ferenc és Semmelweis Kórház távhőrendszerre történő csatlakozását valósítja meg. A kivitelezés ez év januárban kezdődött az érintett kórházak területén, majd folytatódott a távhőellátáshoz szükséges korszerű, előreszigetelt távfűtési gerincvezeték építésével a Csabai kapuban és a Bottyán János utcában. A munkavégzés idejére az érintett utakon megváltozott forgalmi rend mellett forgalomkorlátozás és útlezárás volt.
2015. április 1-ére a Csabai kapuban és a Bottyán János utcában a vezetékfektetés befejeződött, helyreállt a forgalmi rend, megszűnt a forgalomkorlátozás és lezárás. Az építkezés eredményeként az utak alatt 0,8 méter mélyen, homokágyban, 138 nyomvonal folyóméteren DN200-as méretű előreszigetelt vezetékszakasz épült ki.

Az építés folytatódik

A távhővezeték továbbépítése miatt 2015. április 1-től a munkálatok befejezéséig – a tervek szerint 3-4 hétig – időszakos forgalomkorlátozás és félpályás útlezárás lesz az Ifjúság úton. A munkavégzéssel érintett területen a közlekedést akadályozó bontásokat a munkavégzést követően a lehető leghamarabb, ha kell szakaszosan is helyreállítja a szerződött vállalkozó.

A projekt megvalósításával, a kórházépületek távhőre csatlakozásával a földgáztüzeléshez képest az energiaköltségekkel együtt az üvegházhatású gázok kibocsátása is csökken, a megújuló geotermikus energia használata növekszik.

Köszönjük a projekt megvalósítás során a környéken élők és közlekedők megértését, türelmét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek