2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF

Miskolcon is tesztelik az óvónőket, tanárokat és szociális munkásokat

Miskolcon is megkezdődött a tanárok, az óvodapedagógusok, illetve a bölcsődék dolgozóinak tesztelése – erről is szó volt a miskolci operatív törzs e heti, szokásos szerdai ülésén.

 

A Miskolc MJV Önkormányzatának fenntartásában működő idősotthonok dolgozóinak a kormányzati intézkedéséknek megfelelően a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatallal együttműködésben kezdődött el a tesztelése. Az alanyok és a vizsgálati helyszínek nagy száma miatt a Kormányhivatal munkáját az önkormányzat saját gépjárműveivel segíti.

 

Továbbra is rosszak a tapasztalatok a közterületeken érvényben lévő kötelező maszkviselés és a kijárási tilalom betartásával kapcsolatban Miskolcon, a legtöbb kihágást az elmúlt héten is az Újgyőri főtéren tapasztalták az ellenőrzést végzők – hangzott el az operatív törzs ülésén. Éppen ezért a jövőben a bírságolni is jogosult rendőrök a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársaival közösen még szigorúbban lépnek majd fel a szabályszegőkkel szemben.

 

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján a szakemberek továbbra is azt kérik, hogy mindenki tartsa be az ajánlott másfél-kétméteres védőtávolságot, mosson gyakran kezet és viseljen a közterületeken is maszkot. A védőmaszk elsődlegesen a többi embert védi attól, hogy ha viselője esetleg már megfertőződött, másnak ne adhassa tovább  a kórt, azonban ha mindenki valóban viseli a védőeszközt, akkor az viselőjére nézve is hatékony lehet a megfertőződés megakadályozásában.

 

Az ülésen felhívták a figyelmet arra is, hogy ez az időszak mindenkinek nagyon nehéz, de a koronavírus továbbra is gyors ütemben terjed Miskolcon is, és a halálozások száma sem mutat jelentős csökkenést, a korlátozások betartására pedig éppen azért van szükség, hogy minél hamarabb, és a lehetőségekhez mérten minél kevesebb veszteséggel túllehessünk a legnehezebb heteken, és a legszigorúbb intézkedéseken.

 

Vigyázzunk egymásra – továbbra is!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek