2024. 05. 16. csütörtök

Botond, Mózes
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF

Miskolcon is helyeslik a kezdeményezést

Miskolcon is helyeslik a kezdeményezéstÉjszakai kijárási tilalom tiniknek Egerben?

Korlátozná a 14, illetve a 16 évesnél fiatalabbak késő esti közterületi tartózkodását az egri önkormányzat, a város ifjúságának védelmét szolgálandó, – jelent meg a hír még szeptemberben. Az elképzelések szerint a 14 évesnél fiatalabbak este 10 után csak felügyelettel tartózkodhatnának közterületen, üzletekben, szórakozóhelyeken. A 14 és 16 év közöttiek esetében éjfél jelentené a határt.

 

A rendelettervezet lehetőséget biztosítana a szórakozóhelyek üzemeltetőinek a fiatalok okmányainak ellenőrzésére. Büntetnék a felelőtlen szülőt is, ha az Ő engedélyével tartózkodik a fiatal nyilvános helyen, de természetesen azt a szórakozóhelyet is, ahová beengedik.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy a miskolci Önkormányzat gondolkodik-e hasonló kezdeményezésben, ezért Csiszárné Sajgó Erikát, a Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztályvezetőjét kérdeztük meg:

-Mint szülő is, és mint az önkormányzat hatósági osztályának vezetője is azonosulni tudok a kezdeményezéssel, hiszen mi itt Miskolcon is hasonló gondokkal küzdünk. Ez egy egyedi kezdeményezés az egriek részéről, s úgy gondolom, ha átmegy náluk a közgyűlésen, akkor érdemes nekünk is fontolóra vennünk az előterjesztést. Azt ugye mindenki tudja, hogy a 18 éve alattiakra vonatkozó kiszolgálási korlátozás, nem csupán egy helyi rendelet, hanem az egész országra érvényes törvény. Még a törvényhozóknak is érdemes lenne elgondolkodniuk ezen a javaslaton, a gyermekeink védelmében.

-obe-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek