2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolcon (is) fejleszt a Bosch

Bezárják a Bosch walesi üzemét, elbocsátják az ott dolgozó 900 főt és a termelés egy részét Magyarországra hozzák – értesült a BBC.

Az információt dr. Ficzere Ferenc, a Bosch-csoport regionális kommunikációs igazgatója is megerősítette az Észak-Magyarország kérdésére. Mint a lap megtudta, a Cardiffhoz közeli telepen az autóipar számára gyártanak berendezéseket, elsősorban szinkron generátorokat, ám tavaly 45 százalékkal zuhant a termelésük az előző évihez képest. A bezárást 2011-ig hajtják végre, s azzal párhuzamosan telepítik át a termelést hazánkba. A döntést azonban csak a várhatóan február végén záruló tárgyalásokon fogják véglegesíteni – tette hozzá Ficzere Ferenc.

Így egyelőre azt sem tudni tudni, hogy milyen mértékű lesz hazánkban a fejlesztés és hogy mekkora létszámnövekedést eredményez a magyarországi vállalatcsoportnál – ez többek között a kereslet alakulásának függvénye is. Az azonban bizonyos, hogy a már meglévő telephelyeket érinti a fejlesztés (Hatvanban és Miskolcon is van autóipari gépeket gyártó részleg), s egyelőre nem terveznek újabb üzem építésével. forrás:boon.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek