2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Miskolci tűzeset: válságos állapotban van az elhunyt nő lánya

Miskolci tűzeset: válságos állapotban van az elhunyt nő lányaTovábbra is válságos állapotban van az a 16 éves lány, akinek fiútestvére és édesanyja szombaton életét vesztette Miskolcon egy tízemeletes panelházban keletkezett tűzben, vasárnap még három, füst-, illetve szénmonoxid mérgezést szenvedett embert ápoltak kórházban; a tűz okát továbbra is vizsgálják, szakértők szerint a közelmúltban felújított panelépületet borító szigetelőanyag miatt terjedhettek gyorsan a lángok. A Középszer utcai épület mindkét oldalán tomboló tűz több lakót bekerített. A gyorsan terjedő lángokból a helyszínre vonuló negyven miskolci, kazincbarcikai, szerencsi és tiszaújvárosi tűzoltó több mint húsz lakót mentett ki. A mentősök 14 embert láttak el különböző fokú füstmérgezésse

 

A panelépület több lakása statikailag veszélyessé vált, dúcolásuk hamarosan megkezdődik – közölte Leskó György, a miskolci polgári védelmi kirendeltség vezetője az MTI-nek. Mint elmondta, a statikusok is megdöbbentek a látványon, véleményük szerint a hatodik emelet tartóelemei olyan mértékben károsodtak, hogy azokat cserélni kell; addig is több lakást dúcolni kell, és csak azt követően, kellő előkészítés után kezdődhet meg a helyreállítás.
 
Az alezredes elmondta, hogy az otthonukat kényszerűen elhagyók közül vélhetően csak két család költözik be a Miskolci Ingatlangazdálkodó (MIK) Zrt. által felajánlott szükséglakásba, a többiek rokonoknál, ismerősöknél húzzák meg magukat. A következő éjszakát már senki nem tölti a szomszédos iskolában, ahol a múlt éjjel hatan aludtak.
 
Nem kizárt, hogy a közelmúltban felújított panelépületet fedő szigetelőanyag is közrejátszott a lángok gyors terjedésében – mondta Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője vasárnap újságíróknak. A tűz terjedését nagyban segítette a homlokzatot fedő szigetelőréteg – fogalmazott.
 
Az MTI információja szerint a helyszínelők a tűz keletkezésének helyét megtalálták, ám hogy mitől csaptak fel a lángok, még nem tudni. Feltételezések szerint az ok lehetett ágyban dohányzás, vagy elektromos zárlat.
 
(MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…