2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Miskolci tanár kapta a MOL díjat

A példamutatásra óriási szükség van
A MOL Új Európa Alapítványa ismét nyolc tanár és edző áldozatos munkáját díjazta

A MOL Új Európa Alapítvány nevében Somlyai Dóra az Alapítvány kurátora valamint Ónodi Eszter színművésznő az Alapítvány újonnan felkért jószolgálati nagykövete együtt köszöntötte azt a nyolc tanárt és edzőt, akik példaértékű munkájuk elismeréseként vehették át a MOL Tehetséggondozásért Díjakat.
Az elismerést évről évre olyan áldozatkész tanárok, edzők és szakemberek kapják, akik számtalan fiatal tehetséget, későbbi sikeres sportolót vagy művészt indítottak el a pályájukon. A most díjazásra kerülő nyolc pedagógust a 2012. évben beérkezett több mint 1000 jelölt közül az Új Európa Alapítvány kuratóriuma választotta ki. Az idei díjátadó ünnepségen mutatkozott be az Alapítvány új jószolgálati nagykövete Ónodi Eszter Jászai Mari díjas színművésznő, a Katona József Színház művésze. A MOL Tehetséggondozásért díj erkölcsi és anyagi elismerés egyben, melynek értéke személyenként 500.000 forint.
„Testesítsd meg azt, amit tanítasz, és csak azt tanítsd, amit megtestesítesz. Az elismerésben részesülő négy tanár és négy edző tökéletesen képviseli mindezt, sőt többet is, jobb szakembereket elképzelni sem tudok a gyermekeink és a jövő nemzedéke számára. Erre a példamutatásra pedig ma óriási szükség van” – mondta el Somlyai Dóra az Új Európa Alapítvány kurátora a díjátadón.
A 2012. évi MOL Tehetséggondozásért Díjat olyan kiváló pedagógusok vehették át, mint Durányik László kórusvezető (Kecskemét), Endrész Gyöngyi kémiatanár (Miskolc), dr. Kiss Géza matematikatanár (Budapest) és Megyimóreczné Schmidt Ildikó zongoratanár (Pécs).
A sportszakemberek között Halla Péter párbajtőredző (Budapest), Herpai József sakkedző (Szeged), Horváth Árpád kézilabdaedző (Tatabánya) és Király István kick-box edző (Budapest) részesült az elismerésben.
A korábbi hagyományoknak megfelelően a díjátadón a MOL Tehetségtámogató Program korábbi nyertesei léptek fel. Így élvezhették a jelenlévők a 14 éves Králik Abigél játékát, aki a tavaly díjazott Ácsné Szily Évánál kezdte hegedű tanulmányait. A díjátadó másik fellépője pedig a most 15 éves Balogh Ádám zongorista volt, az idei díjazott, Megyimóreczné Schmidt Ildikó tanítványa. Mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségek előképzőjének hallgatói.
A díjátadó esemény keretében az Alapítvány meghirdette az idei MOL Tehetségtámogató Program Sport felhívását is, amelyre március 29-ig várják azoknak a 10-18 év közötti tehetséges és eredményes sportolóknak a pályázatait, akiknek eszközvásárláshoz vagy utazási költségeik kifizetéséhez anyagi segítségre van szükségük. A pályázati információk a www.ujeuropaalapitvany.hu oldalon találhatók meg.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…