2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolci iskolások rajzai a Városháza egyedi, karácsonyi üdvözlőlapjain

Kisiskolások rajzai teszik egyedivé a miskolci városvezetők karácsonyi képeslapjait. A Hivatal egyedülálló kezdeményezéssel fordult a város általános iskolásaihoz. Az alsó tagozatos diákoktól azt kértük, hogy rajzolják le milyennek látják ők azt az üdvözlőlapot, amit szívesen postára adnának karácsonykor. Összesen 16 miskolci iskolából csaknem 500 rajz érkezett be hétfő estig. Ezekből a rajzokból választotta ki a mai napon a szakmai zsűri azt az ötöt, melyekből Miskolc város vezetőinek karácsonyi üdvözlőlapjai készülnek.


Dr. Kriza Ákos képeslapját így Paál Kira, a Szabó Lőrinc Általános iskola 2. osztályos tanulója, Pfliegler Péter alpolgármester képeslapját Zsákai Csenge, a Rónai Általános Iskolás 2. osztályos tanulója, Kiss Gábor alpolgármester lapját, Bártfay Emma, a Szabó Lőrinc 2. osztályos tanulója, dr. Zsiga Marcell alpolgármesterét Kótai Fruzsina, a Munkácsy Mihály általános iskola 2. osztályos tanulója, Csiszár Miklós képeslapját pedig Krivácsik Zoé, a Rákóczi Ferenc általános iskola 1. osztályos tanulójának rajzai díszítik.

A zsűri további öt rajzot különdíjban részesített.


A Zsűri tagjai voltak: Homonna György festőművész – tanár, Felvinczy Csongorné rajztanár és Balláné Juhász Ildikó báb és díszlettervező.

A beérkezett csaknem 500 rajzot a Városháza aulájában állítjuk ki. A kiállítás ünnepélyes megnyitója 2012. 12. 17-én 10 órakor lesz. A kiválasztott rajzok alkotói ajándékban részesülnek. A rajzokat vízkeresztig bárki megtekintheti a Városházán.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek