2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolci delegáció utazott Dél – Koreába

A delegációt Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere vezette, melynek tagjai a Miskolc Holding, a Miskolci Egyetem és a BOKIK képviselői voltak és három napot töltöttek a Kelet-ázsiai országban.

A kiutazás célja az export-import kapcsolatok fejlesztése, helyi termékeink dél-koreai piaci pozíciójának megteremtése, a turisztikai és oktatási együttműködések kialakítása, az ingatlan- és közlekedésfejlesztés, valamint a helyi, térségi vállalatok, vállalkozások „helyzetbe” hozása.

Dr. Kriza Ákos Korea Szöuli magyar nagykövetével a kereskedelmi kapcsolatok erősítéséről tárgyalt. Lengyel Miklós nagykövet támogatásáról biztosította a polgármestert. Ígéretet tett arra, hogy közreműködik a két város intézményei és cégei közötti kapcsolatfelvételnél és segíti a vállalkozások kereskedelmi együttműködését.

Ezt követően Bo Ki-Wang, Asan polgármestere fogadta a delegációt az asasi városházán. A tárgyaláson az egyik legfontosabb téma a turisztikai területeken való együttműködés volt. Asan polgármestere felelevenítette tavalyi, Barlangfürdőben tett látogatásukat és elmondta: olyan új, és számukra is ismeretlen lehetőségeket láttak, melyek még az egyébként kiemelkedő fürdőkultúrával rendelkező koreaiak számára is újdonságnak számítanak. Bo Ki-Wang hozzátette: éppen ezért minden Magyarországra utazónak ajánlja a miskolctapolcai Barlangfürdőt.

A városvezetők megállapodtak abban is, hogy bár a távolság nagy Asan és Miskolc között, mégis megpróbálják a két város közösségét közelebb hozni egymáshoz. Ennek lehetőségeiről a jövőben konkrét egyeztetések kezdődnek. Az asani városháza előtt elültették Miskolc fáját.  

A delegáció látogatást tett az egész Koreában egyedülálló asani ipari parkban, ahol az ipari park infrastrukturális kialakításának folyamatával ismerkedtek meg és azzal a kiváló példával, hogy egy nagyvárosban hogyan tud úgy együttműködni az ipar és a lakosság, hogy az mindenki hasznára váljon. Az asani tudományos központban a jövő technológiáival találkozhatott a miskolci küldöttség.

Az asani Hoseo Egyetem és a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Patkó Gyula a csereprogram lehetőségeiről egyeztettek.

Dr. Kriza Ákos polgármester és a Miskolcról érkezett delegáció belepillanthatott két multinacionális vállalat, a Hyundai és a Samsung működésébe, és annak rendszerébe, hogy ezek a vállalatok, hogyan segítik a város fejlesztését.

A delegációval kiutazó cégek vezetői tárgyalásokat folytattak a koreai és magyar piacok összekapcsolásáról. Miskolc város vezetésének politikai támogatása mellett a termékek exportja és importja erősödhet a jövőben, ezek az új piaci lehetőségek fejlődést hozhatnak a magyar és miskolci vállalkozásoknak is.

Dr. Kriza Ákos Miskolc, és Bo Ki-Wang, Asan polgármestere megállapodtak, hogy a közös ügyek továbbvitele érdekében folyamatos lesz az egyeztetés a két város között. A koreai polgármester ígéretet tett arra is, hogy jövőre ők jönnek Miskolcra, ahol az elért eredményekről és további tervekről tárgyalnak majd.
A repülőjegy árát a kiutaztatók ( Polgármesteri Hivatal, Miskolc Holding, BOKIK, Miskolci Egyetem és a vállalkozások) saját költségvetésükből rendezték, minden más költséget a fogadó város állt.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek