2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolc város közleménye

Dr. H. Gy. magánszemély 2014. március 21-én kifogást nyújtott be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 02. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottsághoz, melyben a „Miskolci Tövis” nevű kiadvány 1. évfolyamának 2. száma tekintetében – az impresszum hiányosságai miatt – kérte a választási eljárásra vonatkozó jogszabály megsértésének megállapítását, és a kiadónak a további jogsértéstől való eltiltását. A Választási Bizottság 2014. március 24. napján tartott ülésén határozott a kifogás érdemi vizsgálat nélküli elutasításáról, a Választási Bizottság megítélése szerint ugyanis a kifogás elbírálása nem tartozik egyik választási bizottság hatáskörébe sem.
A kifogást benyújtó személy fellebbezési határidőn belül jogorvoslattal élt a határozattal szemben. A Nemzeti Választási Bizottság 910/2014. számú határozatával megváltoztatta Dr. H. Gy. kifogása kapcsán hozott OEVB határozatot, és az Avas 2001 Alapítványt eltiltotta a kiadvány hiányos impresszummal történő további terjesztésétől.
A Nemzeti Választási Bizottság határozata ellen a meghozatalától számított 3 napon belül a Kúriához címzett bírósági felülvizsgálat iránti kérelem nyújtható be a Nemzeti Választási Bizottságnál. A határidő eredménytelen leteltével a határozat jogerőre emelkedik.

A mai napon Dr. H. Gy. ismét kifogást nyújtott be, melyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 02. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottságnak legkésőbb 2014. április 3-án kell elbírálnia.

Dr. B. A. magánszemély 2014. március 21-én kifogást nyújtott be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 02. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottsághoz. Kifogásában előadta, hogy véleménye szerint Sebestyén László a Fidesz-Kdnp országgyűlési képviselőjelöltje túllépte a választási kampányra szánt pénzügyi keretet, és kérte a választásra vonatkozó jogszabály megsértésének megállapítását, valamint  Sebestyén László képviselőjelölt további jogsértéstől való eltiltását.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 02. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság határozatában érdemi vizsgálat nélkül elutasította a kifogást, tekintettel arra, hogy megállapítása szerint a kifogás elbírálása egyik választási bizottság hatáskörébe sem tartozik.

A Nemzeti Választási Bizottság 912/2014. számú határozatával helybenhagyta az OEVB határozatát, mivel a választási kampánytevékenységgel összefüggő kiadások felhasználásának ellenőrzésére irányuló jogorvoslati kérelem elbírálása nem választási szerv hatáskörébe tartozó feladat, hanem az Állami Számvevőszék feladatát képezi.

A Nemzeti Választási Bizottság határozata ellen a meghozatalától számított 3 napon belül a Kúriához címzett bírósági felülvizsgálat iránti kérelem nyújtható be a Nemzeti Választási Bizottságnál. A határidő eredménytelen leteltével a határozat jogerőre emelkedik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek