2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Miskolc polgármestere a Zöld Nyíl villamosprojektről beszélt az Országgyűlésben

Miskolc polgármestere a Zöld Nyíl villamosprojektről beszélt az OrszággyűlésbenMiskolc polgármestere hétfőn az Országgyűlésben az azonnali kérdések és válaszok órájában szólalt fel. Kérdése arra irányult, hogy veszélyeztetheti-e az ellenzéki pártpolitika Miskolc legnagyobb beruházását, a „Zöld Nyíl” villamosprojektet?

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Magyarország egyik legnagyobb városa, Miskolc polgármestereként, választ szeretnék kapni Magyarország felelős Kormányától, hogy Miskolc legnagyobb fejlesztési projektje veszélybe kerülhet-e felelőtlen politizálás eredményeként, veszélyben van-e 170 ezer ember legfőbb közlekedési eszköze, a miskolci villamos?

Választ szeretnék kapni Orbán Viktortól, a FIDESZ elnökétől,- akinek természetesen írásban is eljuttattam a kérdésemet – hogy esetleges kormányzásuk esetén valóban visszafogják, esetleg teljesen megállítják a miskolci villamos-projektet úgy, ahogy azt Pelczné Gál Ildikó a FIDESZ alelnöke megüzente a miskolciaknak?

Én magyar ember vagyok, miskolci vagyok, és békés ember vagyok-kezdte felszólalását Káli Sándor. Szeretem mások sikerét, szeretem látni, ha fejlődik az ország, együtt szurkolunk a válogatottnak vagy a Lokinak. Éppen így örülök annak is, hogy Miskolc mellett Debrecenben és Szegeden is megújul a villamosközlekedés. Ráadásul aki ismeri a miskolci viszonyokat, az tudja, hogy a miskolci villamosprojekt nem „városszépítő” beavatkozás, mivel villamoskocsik elöregedtek, a sínpálya sok helyen balesetveszélyes.

Ezért döbbentem meg, amikor a HVG-ben olvastam Pelczné Gál Ildikó kormányzati tervei között, hogy Ő és a FIDESZ a miskolci villamosprojektre szánt forrásokat másra osztaná szét-mondta Miskolc polgármestere.

Döbbenten olvastam, hogy az alelnökasszony, aki egyébként hosszú éveken át – mielőtt a FIDESZ kiemelt országos politikusa nem lett – a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. egyik legfőbb tanácsadója és a villamosprojekt előkészítője volt, most pesti politikusként a villamos-program leállításával példálózik-mondta Miskolc polgármestere.

Varjú László a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára válaszában közölte: eszébe sem jutott hogy bárki ellenezheti a miskolci villamosprojektet. A Kormány nevében kijelentheti, hogy nincs veszélyben a program , és véleménye szerint ezt a fejlesztést időtől, kormányoktól függetlenül meg kell valósítani az Észak-magyarországi Régió központjában, hiszen az ott élők életminőségének javítását eredményezi a Zöld Nyíl villamosprojekt megvalósítása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek